Säker mark för Borås

HOCKEY

Trepoängskväll av Ola Svanberg

Borås mer eller mindre säkrade kontraktet i allsvenskan genom att besegra Troja/Ljungby på bortaplan.

Backen Ola Svanberg svarade för tre poäng i 4-2-segern.

– Det var en oerhört viktig seger för oss, säger Svanberg.

Borås hade höga förhoppningar inför den här säsongen, men har istället för att vara med i playoffkampen hamnat i bottenstriden.

Men efter 4-2 borta mot Troja/Ljungby säkrade Borås mer eller mindre kontraktet i allsvenskan. Med nio matcher kvar att spela är laget nu femton poäng före Sundsvall under det negativa kvalstrecket.

– Fast det är inte helt säkert än. Vi har Tingsryd borta på onsdag som också är en viktig match, så det gäller att hålla i ett tag till, säger Ola Svanberg som dock håller med om att utgångsläget är bra.

– Ja, absolut, det var jätteviktigt att vinna mot Troja för att skapa ett gap neråt och skapa ett andrum.

Tre poäng av Svanberg

Alla tre lagen bakom Borås i tabellen; Troja, Sundsvall och Tingsryd, har fler matcher spelade, vilket gör utgångsläget än mer gynnsamt.

Backen Svanberg var en av de stora segerorganisatörerna för västgötarna mot Troja. 25-åringen spelade fram till Jens Karlssons 1-0, smällde själv in 2-1 och spelade fram Oscar Andersson till 4-1.

– Det var lite julafton för min del, skrockar Svanberg.

Matchen avgjordes när Borås gjorde två mål inom loppet av två och en halv minut i den sista perioden, och därmed skapade sig ett tremålsöverläge. Målen slogs för att strö extra salt i Trojasåren också in av Trojaprodukterna och bröderna Erik och Oscar Andersson.

”Spelade klokt”

– Vi spelade ganska bra bakåt och fick våra chanser framåt när de klev på. Vi spelade klokt och det gav utdelning, säger Svanberg.

Borås har därmed vunnit fyra av de fem senaste matcherna, men säsongen totalt sett är en besvikelse.

– Det har tagit för lång tid för oss att komma igång, men nu har vi en bra trend, men det är synd att det skulle ta så lång tid. Vi har många uddamålsförluster under säsongen, och vi vet att vi har högre kapacitet än det vi visat.

ARTIKELN HANDLAR OM