Hardy: Han har inte presterat

HOCKEY

Dif-stjärnan Marcus Nilson
petad: Han var inte bra”

Han återvände till Djurgården som en frälsare.

Nu har stjärnan Marcus Nilson petats av tränaren Hardy Nilsson.

– Han har inte kunnat prestera, säger ”Hårde Hardy”.

Nilson – petad av Nilsson.

Marcus Nilson, 32, fick inget NHL-kontrakt med New Jersey Devils och återvände till Djurgården, där han förra säsongen vann interna poängligan överlägset.

Men en segdragen sjukdom hämmade hans spel och i december missade han tre matcher på raken efter att ha tagit fyra penicillinkurer.

– Jag försöker alltid göra mitt bästa, men det har gått sådär för mig, sa Nilson till Sportbladet då.

Därefter har Nilson varit anonym och till lördagens bortamatch mot Brynäs tog tränaren Hardy Nilsson det kontroversiella beslutet att peta honom.

– Han har haft svårt att få rätta orken och har inte kunnat prestera. Han var inte bra mot Färjestad i torsdags, så enkelt var det, säger Hardy Nilsson.

Marcus Nilson var inte med på träningen i fredags. Varför?

– Eeh...

Var han sjuk eller var han sur över petningen?

– Jag vet inte var du har fått det ifrån. Men han har under veckan haft problem med magen. Jag fick bara meddelandet från vårt medical team, så du får fråga dem.

Sportbladet har förgäves sökt Marcus Nilson och lagläkaren Bengt Gustavsson. Flera spelare berättar anonymt att de inte kände till varför Nilson inte fanns med på resan till Gävle.

Trodde han var sjuk

De trodde att Nilson – som producerat 18 poäng (6+12) på 30 matcher – var sjuk när han i själva verket var petad.

Hur tog han petningen?

– Han vet ju själv att han måste få styrkan i kroppen för att han kunna prestera som han vill. Som alla vill att han ska prestera, säger Hardy Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM