Backstjärnan kan missa resten av säsongen

HOCKEY

Comebacken för Timrås Sebastian Erixon dröjer

Foto: BILDBYRÅN

Timrå har precis kravlat sig över slutspelsstrecket. Då drabbas man av nya motgångar.

Landslagsbacken Sebastian Erixons fotproblem är värre än väntat.

– Det får ta den tid det tar, säger Perra Johnsson till Sportbladet.

Timrå har krigat hela säsongen och dragits med skadeproblem på flera av nyckelspelarna. Senast i otursraden var landslagsbacken Sebastian Erixon som skadade foten under LG Hockey Games. Nu kan han ha spelat säsongens sista match om det vil sig illa.

– Det var väl ingen som visste något säkert, men det får ta den tid det tar. Vi får prova igen under nästa vecka och går inte det får vi vänta ett tag till, säger Timrå-tränaren Per-Erik Johnson.

Säsongen i fara

Det kan betyda att laget får klara sig utan sin poängbäste back resten av säsongen – om klubben missar slutspel. Färdigspelat kan det också vara för finske målvakten Juha Pitkämäki som tvingade laget att plocka in Almtunas succé Fredrik Pettersson-Wentzel. Pitkämäki har nu fått ett datum (21 mars) för operationen på sin skadade ljumske och hans framtid i klubben efter säsongen är osäker.

– Jag gissar att de kanske inte kommer att förlänga kontraktet, speciellt nu när jag blir borta ett tag. Men jag hoppas på att stanna i Sverige för jag trivs här, säger Pitkämäki till Dagbladet.

"Hynning långt borta"

Fredrik Hynning som missat större delen av säsongen på grund av sin brutna fot var på is i går för första gången på 13 veckor och skulle eventuellt kunna bli ett slutspelsvapen för Timrå.

– Då ska vi spela länge tror jag. Det är ett stort plus om han kommer tillbaka, men han är långt bort, säger Perra till Sportbladet.

Ett litet ljus i mörkret är dock att Timrå till kvällens match mot Luleå får Ilka Pikkarainen tillbaka från sjukdom.

ARTIKELN HANDLAR OM

Timrå IK