Bevarade hoppet – med 33 sekunder kvar

HOCKEY

Nicklas Jadeland matchhjälte för Oskarshamn

Foto: Conny Sillén
Nicklas Jadeland.

Playoffhoppet såg länge vara ute för Oskarshamn, men laget vägrar att ge upp.

En tappad 2-0-ledning mot Tingsryd såg ut att till slut knäcka laget, men då klev Nicklas Jadeland fram och avgjorde med blott 33 sekunder kvar att spela.

– Vi lever på hoppet, säger matchhjälten.

Höstens succélag Oskarshamn hamnade i en enorm svacka i slutet av december och början av januari där man radade upp sju raka nederlag, och då rasade laget också i tabellen.

Men februari månad har tänt hoppet om playoff igen. Laget plockade efter många om och men sin femte seger på sex matcher efter att ha besegrat Tingsryd med 3-2.

IKO ledde med 2-0 efter två perioder, men Tingsryd lyckades både reducera och kvittera i slutperioden, och Matt Davidson brände också ett friläge när bottengänget jagade en välbehövlig seger.

Matchen såg ut att gå mot övertid.

Då klev rivjärnet Nicklas Jadeland fram och avgjorde med blott 33 sekunder kvar att spela när han slog in segermålet i power play.

Fortsätter kämpa

– Johan Ryno sköt på målvaktens benskydd så jag rakade in returen. Det var jäkligt skönt att sätta den med tanke på att det var så lite tid kvar, säger Nicklas Jadeland.

Det målet, och Oskarshamns tre inspelade poäng, innebär att playoffhoppet alltjämt lever.

Laget har två matcher kvar att spela och har fyra poäng upp till Almtuna och Mora på de sista playoffplatserna.

– Det känns skönt att det finns något att spela för, och vi kommer fortfarande att kämpa. Vi ska göra vårt, vinna våra två matcher och sedan får vi se hur långt det räcker. Vi måste ju ha andra resultat med oss också.

ARTIKELN HANDLAR OM