Foppas framtid kan finnas i Modo

Av: Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Tillbaka till Modo?
Foto: rolle rygin
Tillbaka till Modo?

Efter hockeykarriären blir det... en ny hockeykarriär?

I natt öppnade Peter Forsberg för en ledarroll i sin gamla klubb.

– Han är välkommen vilken dag som helst, säger Modos vd Anders Trollsås.

Beslutet kom hastigt, framtiden är oviss. Peter Forsberg har än så länge inte har bestämt sig för vad han ska göra efter spelarkarriären.

Men på gårdagens presskonferens berättade Foppa att han funderade på att jobba vidare inom hockeyn och att Modo isåfall ligger närmast till hands.

”Betytt så mycket”

Och i Örnsköldsvik är tongångarna positiva. När Sportbladet pratar med Mods vd Anders Trollsås säger han att de skulle ta emot Foppa med öppna armar.

– Han vet att han alltid är välkommen. Peter har betytt hur mycket som helst inte bara för svensk hockey utan även för Modo och Övik.

Har ni pratat med honom om en ledarroll tidigare?

– Såvitt jag har förstått det så har det varit ett alternativ länge, att han ska hjälpa till på något sätt. Men vi har inte diskuterat någon enskild roll eller något sådant.

Hur ska ni gå tillväga nu?

– Det får landa för Peter först, det nya livet. Vi kommer inte att trycka på. Men han vet att han är välkommen vilken dag som helst.

Challe positiv

Modos tränare Charles Berglund tror också att Forsberg skulle bli en stor tillgång – men bara om han är tillräckligt motiverad.

– Han skulle kunna bidra med mycket i Modo och han har ett enormt kunnande. Men det är viktigt att han har samma låga som han har visat som när han kämpat för en comeback. Det krävs lika mycket av en tränare eller klubbledare som en spelare, säger Berglund.

Vilken roll skulle passa?

– Han är ingen sportchef och det är svårt att säga. Om han ska bli tränare så ser jag inte Peter som en coach. Kanske skulle en roll som ungdomsansvarig och ungdomsutvecklare vara bra för Peter.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN