Nya mål av Wallén

HOCKEY

Äntligen leker hockeylivet för talangen

Foto: FOTO: SCANPIX
William Wallén.

William Wallén har fått en minst sagt succéartad start på sin sejour i Almtuna.

Talangen sköt två nya mål när hans lag förlorade mot serieettan Växjö och nu har han gjort sex mål på sex matcher.

– Det har fungerat hur bra som helst i Almtuna, säger Wallén.

Den här säsongen har inte blivit vad William Wallén tänkt sig hockeymässigt.

19-åringen har spelat de två senaste åren i de kanadensiska juniorligorna och drabbades hösten 2008 av en hjärnblödning då det var fara för hans liv, men han lyckades komma tillbaka, började spela ishockey igen och kom i höstas hem till Sverige och skrev kontrakt med Frölunda.

Säsongen har främst spenderats Frölundas samarbetsklubb Borås, där det blev sex mål på 26 matcher, innan klubben i januari inte ville ha kvar honom, utan istället valde att satsa på sina egna juniorer.

Sade klubben i alla fall.

– Jag vet inte vad du har hört, men jag valde själv att gå ifrån Borås. Jag kände inte att jag fick tillräckligt med istid, tränaren ämnade inte använda mig och då ville jag inte kvar, säger Wallén.

Succé i Almtuna

Då lånades Wallén istället ut till Almtuna där han fått en succéstart. Efter att ha gjort två mål mot seriettan Växjö så har Wallén nu gjort sex mål på sex matcher.

– Jag har fått förtroende av coachen, och då gäller det att man levererar, och det har jag gjort också. Det är ett bra målsnitt och det har rullat på bra, det är bara att fortsätta att gnugga och vara noggrann, säger Wallén.

– Det har fungerat hur bra som helst i Almtuna och nu har jag skaffat lägenhet i Uppsala också. Jag är hur nöjd som helst.

”Kom lindrigt undan”

Men trots Walléns mål, det första inslaget på straff, det andra i power play, så förlorade Almtuna med 3-2 mot Växjö.

– Jag tycker inte att vi var sämre. Det var första perioden i så fall, men sedan spelar vi bra, och vi hade två ramträffar under de fem sista minuterna så jag tycker de kom undan lindrigt i den här matchen.

Uppsalalaget hade i december och januari en vinstsvit om nio raka matcher, men har sedan haft det tuffare, och bara tagit två trepoängare på elva matcher.

För Växjö var matchen ett trendbrott då man återigen vann efter två raka nederlag.

ARTIKELN HANDLAR OM