600 poäng för Daniel Sedin

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-08

ATLANTA. Daniel Sedin passerade en ny milstolpe i natt.

När Vancouver tog åttonde raka segern såg han, med två mål och en assist, till att säkra sin 600:e NHL-poäng.

– Det visste jag faktiskt inte om förrän efter matchen, men det var ju kul, säger ”Danne” till Sportbladet efter den övertygande 6–1-segern mot Edmonton.

Daniel Sedin lägger in sitt andra mål för kvällen.

Ja, Vancouver bara surfar vidare på sin skummande framgångsvåg.

Den helt säkra 6–1-segern mot Edmonton i natt var alltså den åttonde raka och cementerar lagets position som tabelletta.

– Och i natt var vi riktigt bra. Några av de närmast föregående matcherna har vi varit halvdana och ändå vunnit, men i den här matchen spelade som vi skulle, säger Daniel Sedin när vi når honom på telefon efter matchen.

– Som helhet har det överhuvudtaget sett lovande ut den senaste månaden, jag tror vi har bästa sviten över 20 matcher i klubbens historia. Vi är mycket stabilare än till exempel ifjol, framför allt defensivt.

Fem Sedinpoäng

Ja, och så har de ju bröderna Sedin.

De var lysande mot Edmonton och stod för tre poäng vardera – Daniel gjorde två mål och spelade fram till ett medan Henrik producerade tre assist.

Därmed nådde Daniel sin 600: e NHL-poäng

– Det visste jag faktiskt inte förrän de sa det efter matchen, men det är ju kul, säger han och fortsätter:

– Det snurrar på bra för oss, men när laget vinner blir allting lättare. Man slappnar av mer och då brukar poängen komma.

Tre av Kesler

Även Ryan Kesler är, minst sagt, het. Han fullbordade sitt andra andra hat trick på mindre än en månad mot Edmonton i natt..

Den sortens skärpa lär behövas även kommande natt, för då kommer Detroit på besök för regelrätt seriefinal i västra konferensen.

– Det ska bli väldigt roligt. De är alltid bra och matcherna brukar bli hårda, säger Daniel Sedin.

Följ ämnen i artikeln