Känner ni flåset, Flyers?

HOCKEY

Tampa bara fem poäng från förstaplatsen

NEW YORK. Philadelphia Flyers, känner ni flåset i nacken?.

Tampa tog i går tredje raka segern på och har nu bara fem poäng upp till förstaplatsen.

– Det var ingen vidare match, men vi hittar sätt att vinna och det är jäkligt skönt, säger Victor Hedman efter 2-1-segern mot New York Rangers på Madison Square Garden.

Hedman överdriver inte.

Söndagsmatinén mellan Rangers och Lightning på Madison Square Garden var långa stunder en slafsig och rörig tillställning.

”Känns väldigt bra”

Men efter att ha tappat en 1-0-ledning i andra perioden lyckades Tampa, via mål av glödhete Vincent Lecavalier i ett fem-mot-tre-överläge, mycket riktigt ”hitta ett sätt” att vinna med 2-1.

– Det kanske inte såg så kul ut, men det känns väldigt bra att vi kan ta de här uddamålssegrarna i jämna matcher, fortsätter ”Vigge”.

– Bra känns det också att ”Vinny” kommit igång. När han hittar formen är han fortfarande en av ligans allra bästa spelare.

Ja, med honom i slag har Tampa så många vapen att Flyers sannolikt vrider oroligt på sig där uppe i östra serietoppen...

Buffalo väntar

För Rangers handlar det om att hålla distansen till lagen som ångar på bakifrån och förluster på hemmaplan duger inte.

– Det är uppenbart varför vi förlorar idag. Vi tar för många utvisningar. Det håller inte i längden, säger Henrik Lundqvist.

Nu väntar en mycket viktig match mot Buffalo på tisdag natt. Ska Lundqvist och hans lagkamrater undvika att bli indragna i streckstriden på allvar är vinst då ett måste.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL