”Det var rena Hovet”

HOCKEY

Hörnqvist lyrisk över stämningen när Nashville tog sig vidare i slutspelet

WASHINGTON. För första gången någonsin har Nashville Predators nått andra omgången i Stanley Cup-slutspelet.

De vann sjätte matchen mot Anaheim hemma i fullkomligt sjövilda Bridgestone Arena i natt och stängde därmed serien.

– Jag har aldrig tidigare upplevt bättre stämning. Nu ska vi suga på den karamellen en dag. Sen är vi på't igen. Vi är inte nöjda med detta, säger Patric Hörnqvist till Sportbladet efter 4-2-segern.

Serien många beskrivit som Stanley Cup-slutspelets bästa och mest underhållande är alltså över.

Tunga lagmaskinen Nashville lyckades under påskdagen vinna ännu en knallhård match mot talangfulla Anaheim, sedan David Legwand – som tillhört klubben hela sin NHL-karriär – satt 4-2 i tom kasse tio sekunder före slutsignalen.

– Otroligt roligt och skönt. Men jag tycker vi svarade för en riktigt gedigen insats och efter att vi  3-2 i början av tredje kändes det som vi kontrollerade händelserna helt och hållet, säger Patric Hörnqvist på telefon från ett Nashville där festen lär pågå fortfarande.

– Samtidigt kändes det som att de tröttnade lite grann. Och så hårt som deras bästa killar matchades var det inte så konstigt.

”Vi har mer bredd”

Enligt ”Bengan” var det den utslagsgivande skillnaden i serien.

– Ducks har otroligt mycket talang i sina två förstakedjor, man får verkligen vara vaken varje sekund de är på isen, men vi har mer bredd och djup i vår trupp. Och så har vi en fantastisk målvakt i Pekka Rinne, säger han.

Man behöver bara ta en titt i målprotokollet från i natt för att få stockholmarens teori bekräftad.

Två av målen gjordes av fullkomlige doldisen Nick Spaling, ett av Steve Sullivan och ett alltså av backen David Legwand.

– Ja, tredje- och fjärdekedjan har spelat otroligt bra i den här serien och vann ju matchen åt oss ikväll. Det är så i vårt lag, alla bidrar, vi har det djupet, fortsätter ”Bengan”.

”Det var rena Hovet”

Med segern tar sig alltså Predators, för första gången i klubbens 13-åriga historia, vidare till andra omgången i Stanley Cup-slutspelet och extas har utbrutit i countrymusikens huvudstad.

– Stämningen ikväll är faktiskt det värsta jag varit med om. Det var rena Hovet, ha ha. Man kan inte ge våra fans för mycket cred, de är helt otroliga, tycker Patric Hörnqvist.

Som dock själv inte tänker fira särskilt länge.

– Nej, vi suger på den här karamellen en dag. Sen är vi på't igen. Vi är inte nöjda med detta, vi vill såklart gå hela vägen, klargör gan.

Vilka Nashville får möta i omgång två är långt ifrån klart. Det kan bli Vancouver, det kan bli Detroit och det kan bli LA – beroende på hur de två återstående serierna i väst slutar.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL