Videll: ”Det var till KHL jag ville hela tiden...”

HOCKEY

Stjärnan nöjd med flytten

AIK säljer Linus Videll till Yugra Khanty-Mansiysk i KHL.

Något som 26-åringen själv inte har någonting emot – tvärtom.

– Det är till KHL jag har velat hela tiden. Jag är väldigt tacksam mot AIK, säger han till Sportbladet.

Flera elitserieklubbar ryckte i Linus Videll i våras sedan det stod klart att han skulle lämna degraderade Södertälje.

I konkurrens med bland andra Linköping och HV 71 var det till slut, något överraskande, AIK som vann dragkampen – men redan nu tvingas de släppa målsprutan.

”Kom plötsligt”

Till följd av beslutet om de nya poliskostnaderna har klubben sett över sin ekonomi och kommit fram till att Vidells lön inte längre får plats i budgeten. Därför sålde de i dag 27-åringen till KHL-laget Yugra Khanty-Mansiysk.

– Det kom väldigt plötsligt för mig. Jag vet att de började förhandla i slutet av veckan och nu är allting klart, säger Videll till Sportbladet.

Hur känns det för dig, var det här din vilja?

– Ja, det känns jättebra, absolut. Jag har varit öppen med att det är i KHL jag vill spela och nu öppnade sig den här möjligheten. Jag är väldigt tacksam mot AIK för att de lyckades lösa det på det här viset. Det känns bra att AIK har fått en bra övergångssumma och att alla parter är nöjda.

”En idrottsstad”

Vad vet du om din nya klubb?

– Inte så mycket egentligen. De åkte ut i den första slutspelsrundan förra säsongen och ligger i mitten av tabellen nu. Sedan är Khanty-Mansiysk lite av idrottsstad har jag förstått. Det var där skidskytte-VM avgjordes både 2010 och 2011.

Linus Videll hann producera tolv poäng (5+7) på 14 matcher med AIK den här säsongen. Han reser till Ryssland så fort som möjligt.

ARTIKELN HANDLAR OM