Svenskduons nya succé

HOCKEY

Två mål av Landeskog och Joakim Lindström satte avgörande straffen

LOS ANGELES. Svenska Colorado-duon Gabriel Landeskogs och Joakim Lindströms succé fortsätter.

Landeskog gjorde två mål i nattens bortaseger över Chicago – och Lindström satte den avgörande straffen.

– Jag trivs med mina kedjekamrater, de gör det enkelt att spela hockey, säger den 18-årige rookien till Sportbladet efter 5-4-segern.

Foto: Landeskog ger lagkamraten Daniel Winnik en bamsekram.

Avalanche fortsätter övertyga när de är ute och reser och tog alltså sin sjätte bortaseger i natt – i United Center i Chicago.

– En otroligt rolig arena att spela i, konstaterar Gabriel Landeskog när Sportbladet når honom efteråt.

Han fortsätter:

– Jag tycker vi gör en bra match rakt igenom. Även när vi ligger under sent i tredje så har vi tålamod och fortsätter spela vårt spel.

Och så har Colorado alltså unga svenskar som producerar en masse.

Landeskog själv gjorde först ett mål i andra perioden. Sedan var det han som med mindre än två minuter före slutsignalen styrde in i slottet och kvitterade den där sena Chicago-ledningen.

Fyra mål på åtta matcher

Därmed har den 18-årige rookien gjort fyra mål på sina åtta första NHL-matcher och etablerat sig i toppen av rookie-ligan.

– Det är alltid roligt att bidra, oavsett om det blir avtryck i målprotokollet eller inte. Jag trivs bra med mina kedjekamrater, de gör det enkelt att spela hockey, säger ynglingen blygsamt.

Till slut avgjordes matchen i United Center alltså av Landeskogs landsman Joakim Lindström.

Viktor Stålberg, Milan Hejduk, Jonathan Toews, Matt Duchene och Patrick Kane missade alla sina försök under straffavgörandet, men när Lindström lyckades alltså överlista Corey Crawford och så Colorados seger ett faktum.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL