Alkoholbråket i direktsändning

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-22

Rönnqvist och Boork rejält osams i Canal Plus-studion

Förre tränaren Leif Boork tog upp ett påstått problem med alkohol bland elitserielagen inom ishockeyn i Canal Plus elitseriestudio.

Boork påstod att flera lag stannade vid krogen efter matcherna vilket fick expertkollegan Petter Rönnqvist att ryta till.

– Det är skitsnack, sade Rönnqvist.

Med bakgrund av Conny Strömbergs avstängning från, och comeback i, Örebro valde Leif Boork att belysa vad han påstår är ett problem med alkohol bland elitlagen inom svensk hockey.

”Släpper av spelarna vid krogen”

– Att det förekommer en alkoholproblem inom svensk hockey tycker jag är ställt utom allt tvivel. Lagen lägger alla möjliga resurser på kostkonsulenter, rehabtränare och allt möjligt men att ta några pilsner på bussen efter matchen är okej. De blundar för den typen av problem och det är något jag upplevt som tränare, sade Leif Boork i Canal Plus.

– Det finns bussar som stannar efter matcher och släpper av spelare vid krogen. Det här händer mitt i säsongen.

Det påståendet fick kollegan Petter Rönnqvist att gå till mothugg.

– Det är skitsnack. Det gjorde vi aldrig under tiden med dig, sade Rönnqvist.

Boork:

– Det var för att det var jag. Många tränare struntar i problemen. Problemen illustreras också av Petter då spelarna inte anser att det är något problem.

Rönnqvist:

– Problemet är när det blir för mycket.

Den förre elitseriemålvakten dömde även ut Boorks påstående om att det förekommer öl på spelarbussarna som ren osanning.

– Du säger att lag stannar och plockar upp öl efter matcher. I alla lag jag spelat i har jag aldrig sett öl i bussen efter en match. Leif tror mig inte men jag måste förtydliga det. Däremot har det varit bestämt, även med dig (Boork) som tränare, att man kan dricka alkohol.

Följ ämnen i artikeln