”Kommer inte ihåg något från matchen”

avMalin Wahlberg

HOCKEY

Moras stjärnförvärv slogs medvetslös

Moras stjärnvärvning Dion Knelsen slogs medvetslös och fördes akut till sjukhus i premiären.

Efteråt minns han ingenting av matchen.

– Han har fått en rejäl hjärnskakning, säger klubbens läkaren Tomas Marneus till Sportbladet.

Moras hockeypremiär mot storsatsande Malmö Redhawks . Moras stjärnvärvning Dion Knelsen, 22, fick en tackling mot huvudet av Malmös Alvarez och slogs medvetslös. Kanadensaren, som inte var beredd på tacklingen, blev liggande orörligt på isen.

– Han var medvetslös i en och en halv, två minuter. Men han pratade och rörde på armar och ben innan han lämnade arenan, säger Moras läkare Tomas Mareus.

Rejäl hjärnskakning

Ambulanspersonal sprang in på isen, klippte upp Knelsens-tröja och fixerade hans nacke med en stödkrage innan han bars ut på bår. Sedan fördes 22-åringen direkt till sjukhus.

– Han har genomgått en skiktröntgen och har ingen strukturella skador. Han har fått en rejält hjärnskakning och kommer att stanna kvar på sjukhuset över natten. Utifrån omständigheterna har det gått bra, säger Mareus.

Knelsen minns dock ingenting från smällen.

– Han kommer inte ihåg något från matchen. När jag pratade med honom på isen visste han inte om det var match eller träning, säger Mareus.

Nyförvärvet ska börja rehabiliteringen till veckan och blir borta minst en vecka. Men det kan också bli betydligt längre än så.

– Det är väldigt svårt att säga. Men om allt går som det ska, är det minst en vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM