”Har huvudet som måltavla”

avPatrik Brenning

HOCKEY

Domarna friade helt – experterna rasar

1 av 12

Modo bröt sin power play-torka och slog Brynäs med 4-3 efter förlängning.

Trots det handlade eftersnacket återigen om nya tacklingar mot huvudet efter Morten Madsens smäll mot Brynäs Sebastian Lauritzen.

– Det är alldeles för många i dag som har huvudet som måltavla. Det är en oerhörd brist på respekt, säger experten Thomas Johansson i Canal Plus.

Nästan hela den andra perioden var spelad när Sebastian Lauritzen föll till isen. Modos Morten Madsen satte in en hård tackling mot 28-åringens huvud och Brynäs-spelaren blev liggande på isen.

”Oerhörd brist på respekt”

– Det är de här tacklingarna mot huvudet och upp mot ansiktet som vi vill stävja. Det är alldeles för många i dag som har huvudet som måltavla. Det är en oerhörd brist på respekt, säger experten Thomas Johansson i Canal Plus.

Domarna Thomas Forsström och Niclas Johansson hade en snabb konferens på isen men valde sedan att fria Madsen helt.

– Jag brukar inte gnälla på domarna men de missar några solklara grejer. Det blir lite känslor då, säger Brynäs Mats Lavander.

31-åringen tyckte också att Madsen borde visats ut.

”Fyra domare missar den”

– Därifrån jag sitter ser det ut som en tackling mot huvudet. Det ser jag på reprisen också. Men de (domarna) är fyra stycken som missar den, säger Lavander.

Matchen gick till förlängning efter att Brynäs kvitterat till 3-3 med bara 40 sekunder kvar. Där blev det sedan återigen irriterat ett en ny smäll mot huvudet på en Brynäs-spelare från Modo. Denna gång var det Nicklas Danielsson som sänkte Calle Järnkrok.

– Det är en ny tackling där man siktar mot huvudet på spelaren istället för att sikta på kroppen, säger Thomas Johansson.

Freddy Meyer, som redan gjort 3-2-målet, avgjorde sedan matchen och sköt bonuspoängen till Örnsköldsvik. Men trots det, och Modos första power play-mål som kom i den första perioden, kommer debatten efter matchen troligen fortsätta att handla om fula tacklingar.

Experten Niklas Wikegård kräver nu att Madsen blir avstängd i efterhand.

– Det är en solklar avstängningssituation. Han (Lauritzen) ser inte pucken och han (Madsen) har chansen att gå axel mot axel men väljer axeln rakt mot huvudet. Det är de här tacklingarna man vill ha bort. Det här måste man ta upp efteråt, säger Wikegård.

ARTIKELN HANDLAR OM