”The Moose” stor straffhjälte i natt

HOCKEY

Hedberg stoppade Kings stjärnor

NEWARK. Johan Hedberg blev stor straffhjälte när New Jersey – eh – straffade starka Los Angeles Kings i natt.

Med stor auktoritet stoppade han både stjärnorna Simon Gagnes och Anze Kopitars försök och sedan var saken klar.

– Jag hade lite koll på dem sedan tidigare och tycker alltid det är en kul utmaning med straffar, säger ”The Moose” när Sportbladet träffar honom efter 2-1-segern.

Den 38-årige masen började matchen i Prudential Center på bänken, men när Martin Brodeur – efter att  en rätt så fantastisk, dubbel fotbollsräddning – tvingades lämna kassen i första periodpausen fick han helt plötsligt hoppa in.

– Man får alltid en adrenalinrush när man inser att man ska hoppa in mitt i matchen, det blir lite nervöst. Men jag hade stor nytta av att jag spelade hela förra matchen, jag var inne i rytmen, säger han när han efteråt sitter och pustar ut.

Jo, det märktes.

Veteranen från Leksand var lugn och säker och höll nollan under sina två perioder, ett par gånger – inte minst i slutet av tredje och under övertidsperioden – med riktigt avancerade räddningar.

Sedan var han alltså kung under straffavgörandet.

”De finns i min mentala anteckningsbok”

Både Simon Gagne och Anze Kopitar ansträngde sig för att lura Hedberg  men han väntade iskallt ut dem och tog bägge försöken.

Därmed var saken klar och fansen i The Rock fick återigen förenas i sin ”Mooooose”-kör.

– Både Gagne och Kopitar har slagit straffar på mig tidigare, så de finns i min mentala anteckningsbok. Nu gjorde de visserligen helt annorlunda än vid de tidigare tillfällena, men jag visste att jag måste vänta ut dem, säger Johan.

Gillar straffar

– Jag tycker överhuvudtaget att straffar är en kul utmaning. Visst, lite lotteri är det, men ett rätt spännande ett. Jag förstår att publiken gillar det.

Unge rookien Adam Larsson var återigen, med nära 25 minuter (inklusive övertid), den Devils-back som fick mest istid och han skötte sig utmärkt.

– Jo, jag tycker det kändes helt okej. Vi började inte matchen så bra, men sedan kom vi igång bra, säger han lika lugnt som vanligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL