”The Mule” avgjorde för Detroit

HOCKEY

Franzén och Holmström säkrade svensklagets fjärde seger av fyra möjliga

Foto: Kanske inte det snyggaste målet i Johan Franzéns karriär när han fick avgörande pucken på sig.

NEW YORK. Johan Franzén blev stor hjälte när Detroit Red Wings i natt tog fjärde raka segern.

När mindre än 50 sekunder återstod av övertiden styrde han in den avgörande 3–2-pucken på Minnesota.

– Jag märkte knappt att jag var på den, men det var förstås roligt, säger ”The Mule” till Sportbladet efter segern.

Ja, Detroit har verkligen fått en drömöppning på säsongen och tagit fyra av fyra möjliga segrar.

– Det känns väldigt bra. Framförallt eftersom vi har ett så ruskigt spelschema här i början och ofta spelar två kvällar i rad för att sedan vila nästan en vecka, säger Johan Franzén när vi når honom på telefon i Minnesota.

– Kommer man efter såna gånger kan det kännas väldigt tungt att komma ikapp eftersom man helt enkelt inte spelar. Nu kan vi bygga vidare på det här istället.

”Jäkligt starkt att vi vände”

I St. Paul i natt såg det dock tungt ut ett tag. Minnesota hade så sent som i slutet av andra perioden ledningen med 2-0.

– De sköt inte så mycket, men skapade ändå en del chanser och när de får en sådan ledning är de jobbiga att spela mot. De bara försvarar sig. Men vi fortsatte jobba och det är förstås jäkligt starkt att vi till slut lyckas komma ikapp och vända, säger Johan Franzén.

”Jag var nog själv inne i målet innan pucken var det”

Ja, precis i slutet av den där mittperioden reducerade Ian White, efter assist av just Franzen. Sedan kvitterade Jiri Hudler i början av tredje – och när mindre än 50 sekunder återstod av övertidsperioden vispade Tomas Holmström in pucken i målgården, där den via Franzéns skridsko letade sig in i kassen.

– Jag märkte knappt att jag var på den, jag var nog själv inne i målet innan pucken var det. Men det är ju alltid roligt att få göra mål, säger ”The Mule”.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL