Ottawa: Kanske bättre för Mika att spela i Dif

HOCKEY

Zibanejad kan återvända till Sverige och Djurgården

Ottawa Senators är inte säkra på om Mika Zibanejad är redo för NHL än.

Nu kan han återvända till Sverige och Djurgården.

– Vi vet inte om det här är rätt miljö för hans utveckling just nu, säger Ottawa-tränaren Paul MacLean.

– Vi har fått löfte om besked den här veckan, sägers Dif:s sportchef Janne Järlefelt.

En assist på sex matcher är Mika Zibanejads NHL-facit så här långt.

Inte lika bra som försäsongen lovade, då 18-åringen vann Ottawas interna poängliga.

Och nu funderar lagledningen på om det inte är bättre att supertalangen återvänder till Sverige och Djurgården, för att utvecklas så som klubben förväntar sig.

– Jag tycker att Mika platsar i NHL, men frågan är om han ska spela här nu eller nästa år. Vi har inte fattat något beslut än, säger tränaren Paul MacLean till Ottawa Citizen.

Nio matcher – sedan besked

Zibanejad får spela nio matcher i NHL innan hans treårskontrakt med Senators börjar gälla och räknas mot lönetaket. Väljer han att vända hem före dess träder inte avtalet i kraft förrän nästa säsong.

– Just nu handlar det om vi tycker att det är rätt miljö och situation för honom att spela här i 82 matcher, om han kommer att anpassa sig till ligan och utvecklas i den takt vi hoppas på, säger MacLean.

– Vi förväntade oss inte att han skulle leda poängligan, som han gjorde under försäsongen. Det varken var eller är realistiskt att tro. Vi förväntar oss att han ska vara en duktig spelare och jobba på sitt spel varje dag. Och det tycker jag att han har gjort.

”Måste se vad som är bäst”

Mika Zibanejad själv är oviss om sin framtid.

– Vi måste se vad som är bäst för mig. Jag kan inte göra något annat än att spela så bra jag kan och så får vi se vart det leder, säger han till Ottawa Citizen.

Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt till Sportbladet:

– Jag har precis pratat med Ottawas general manager Bryan Murray och Djurgården har fått löfte om besked den här veckan. Men Murray ville inte avslöja åt vilket håll det lutar.

– Vi är mycket intresserade av att få hem Mika och jag hade räknat med honom i vår första eller andra kedja. Vi har haft en bra dialog med Ottawa hela säsongen och den inriktning som Djurgården och Mikas agenter hela tiden har haft är att Mika ska spela i Djurgården om han inte platsar i NHL.

Ottawa Senators förlorade med 2–7 hemma mot Philadelphia Flyers i natt och ligger sist i Eastern Conference.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL