Bäst i elitserien – i boxplayspel

HOCKEY

Frölunda har bäst statistik i boxplay – hyllas av Mårts

GÖTEBORG. Bara två insläppta mål i numerärt underläge på elva matcher.

Nu hyllas Frölunda av Tre Kronors förbundskapten.

– De spelar frejdigt i boxplay och vårdar pucken, säger Pär Mårts till Sportbladet.

Foto: Frölundas Christian Bäckman jublar efter att ha avgjort i sudden med sitt 3–2 mål.

Frölunda tog två poäng mot AIK tack vare Christian Bäckmans 3–2-skott i förlängningen. Hemmalaget drog på sig tre utvisningar, men än en gång höll göteborgarna tätt i numerärt underläge. På elva matcher har Frölunda spelat med en man mindre 39 gånger och bara släppt in två mål, vilket är bäst i elitserien.

– Vi har ju fått in några starka karaktärer som Pierre Johnsson och Christoffer Persson som är riktigt starka i boxplay. Det är klart att det bidrar. Alla jobbar oerhört hårt, säger nyckelpjäsen Christian Bäckman.

”Mycket bättre i år”

I går satt förbundskapten Pär Mårts på läktaren i Scandinavium. Efteråt öste han beröm över Frölundas nya lagbygge.

– Laget är mycket, mycket bättre i år. Spelidén lyser igenom, de spelar ut, spelar in, kommer till­sammans och håller i pucken. Och framgång föder framgång, säger han.

”Gör enkla grejer”

Mårts ville också lyfta fram hemmalagets fyra mot fem-spel.

– Kul att se Lasu (Nicklas) och Johansson (Mikael) i boxplay. De spelade så frejdigt och vårdade pucken. Det stack ut lite i kväll. Motståndarna får svårt att komma in i zon samlat och det går en massa tid. Det är bra gjort, säger Mårts.

Forwardsduon Lasu och Johansson drar ett tungt lass i boxplay och har spelat ihop under tre säsonger.

– Vi pratar mycket och gör enkla grejer. När det blir lite kaos i zonen åker vi ner framför mål och börjar om och pressar ut. Vi har två väldigt bra box­play-fyror och har ett enormt själv­för­troende i den spelformen, säger Lasu.

ARTIKELN HANDLAR OM