Vaktmästarens son gjorde första NHL-målet

HOCKEY

John Grzelcyk tog jobbet som vaktmästare i TD Garden 1967 och har sedan dess kunnat följa Boston Bruins från nära håll.

Men det han fick uppleva under fredagskvällen var något utöver det vanliga.

Sonen Matt Grzelcyk, 23, gjorde nämligen sitt första NHL-mål framför ögonen på pappa.

1 av 2 | Foto: Michael Dwyer / TT / NTB Scanpix
Matt Grzelcyk fick göra sitt första mål för Boston Bruins.

Matt Grzelcyk, 23, är född och uppvuxen i Charlestown, ett stenkast från TD Garden i Boston, och är uppväxt med att vara en Bruins eftersom att pappa John jobbat som vaktmästare i TD Garden, där även NBA-laget Boston Celtic huserar, sedan 1967.

2012 gick en dröm i uppfyllelse när Matt blev draftad av klubben och under fjolårssäsongen fick backen göra sina två första NHL-matcher. Hittills har han dock mest tillhört farmarlaget Providence Bruins.

Sköt 3–1-målet

Under fredagen blev 23-åringen uppkallad till hemmamatchen mot Pittsburgh och spelade knappa tolv minuter i sin tredje NHL-match för säsongen när Boston segrade med 4–3 efter att David Pastrnak avgjort i den tredje perioden.

Men för Boston-sonen var det ändå inte vilken match som helst.

Matt Grzelcyk sköt nämligen 3–1-målet i den andra perioden efter att David Krejcis misslyckade skott istället blev en perfekt passning – och självklart fanns pappa John på första parkett för att bevittna händelsen.

– Jag försökte gömma mina känslor så mycket som möjligt när jag gjorde målet och vet inte riktigt vad jag tänkte, men det är härligt att få dela den här stunden med pappa nu, säger Grzelcyk till Boston-TV.

Lämnade pucken till pappa

Senare lämnade backen över den historiska mål-pucken till pappa John.

– Nu rankar jag den här högst av alla mina hockeyminnen. Hans första mål i AHL är nu nummer två och Bobby Orrs (klassiska när Boston vann Stanley Cup 1970, red anm) är nu trea. Jag mår dåligt för Bobby Orrs skull, men han (Matt) är ju trots allt min son. Jag vet inte hur många sms vi fått från släktingar, kusiner och så vidare. Det var en bra familjedag så här efter thanksgiving, säger John Grzelcyk.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM