Agent: ”Lockout – över två säsonger”

HOCKEY

”Spelarfacket kommer att hålla ihop”

Foto: SCANPIX

I dagsläget verkar en NHL-lockout oundviklig och frågan är snarare hur länge den kommer att vara.

Stjärnagenten Scott Norton menar att den kan sträcka sig över en och halv, eller till och med två säsonger.

– Vi känner verkligen att spelarfacket kommer att hålla ihop den här gången... om det så betyder att man missar en månad eller två säsonger, säger han.

Under onsdagen har förhandlingarna mellan spelarfacket och ägarna fortgått i New York, där bland annat 250 NHL-spelare har samlats.

I Sverige har hockeyligorna diskuterat huruvida det är rätt att tillåta korttidskontrakt som möjliggör att klubbarna kan plocka in NHL-spelare.

Spelaragenten Scott Norton, som representerar LA Kings lagkapten Dustin Brown, anser att spelarfacket är tillräckligt starkt för att hålla ut en längre tid än lockouten 2004.

– Spelarfacket, agenterna och spelarna är mycket bättre organiserade nu än vid starten av förra arbetsstoppet, säger han till Forbes.

Hyllar fackbasen

Scott Norton anser att fackbasen Donald Fehrs arbete har varit viktigt.

– Vi har alla imponerats av Donald Fehrs förmåga, karaktär och sättet han har inblandat spelare och agenter i mötena. Vi känner verkligen att spelarfacket kommer att hålla ihop den här gången... om det så betyder att man missar en månad eller två år, säger han.

Under onsdagens förhandlingar fick Fehr frågan om han trodde att det skulle bli någon överenskommelse innan matcher skjuts upp.

– Vi kan bara få en överenskommelse när folk är beredda att göra en sådan, säger han enligt TT.

  Sportbladets Per Bjurman är på plats och rapporterar bland annat från Donald Fehrs presskonferens som hålls under onsdagsnatten, svensk tid.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL