Elitserien tappar – då får TV-profiler kritik

avPatrik Brenning

”Det ska klagas och gnällas på allting”

Foto: BILDBYRÅN OCH C MORE
David Petrasek är kritisk till tv-kanalen C Mores behandling av elitserien.

I söndags sprängde Hockeyallsvenskan miljonvallen i publik samtidigt som elitserien tappar.

Nu rasar HV71:s David Petrasek mot sändande bolaget C Mores behandling av serien.

”Det ska klagas och gnällas på allting vilket smittar av sig till betraktaren som sitter tillbakalutad hemma i TV-soffan”, skriver 37-åringen i Jönköpingsposten.

I söndags passerade hockeyallsvenskan en miljon åskådare under årets säsong. Totalt väntas publiksnittet öka med 25 procent, skriver Sveriges Radio, samtidigt som elitserien tappat i snitt 639 åskådare per match.

I en krönika i Jönköpingsposten rasar nu HV71:s David Petrasek mot hur C More, som sänder elitserien, framställer serien.

”Ska handla om att dra tittare”

”Man kan ju tycka att deras jobb skulle handla om att dra tittare till sina sändningar och göra det intressant för dem som inte valde att se matcherna på plats. Detta blir alltmer sällsynt. Det ska klagas och gnällas på allting vilket smittar av sig till betraktaren som sitter tillbakalutad hemma i TV-soffan”, skriver Petrasek.

37-åringen menar att Viasat gör betydligt mer för att locka publik till sin serie Hockeyallsvenskan.

”Hockeyallsvenskan Sveriges hetaste liga”

”Istället marknadsförs hockeyallsvenskan som Sveriges hetaste liga av sin kanal. Där spelas visst den bästa och mest intressanta hockeyn enligt deras kommentatorer och studiopanel.”

Petrasek menar också att mediarapporteringen generellt i dag skadar ishockeyn. 37-åringen jämför med rapporteringen från när han som ung pojke gick och tittade på hockey.

”Man skrev om matchen, målen, räddningarna, hjältarna för just den kvällen. Nu skrivs och talas det bara om skandaler, attacker, domartabbar, slagsmål, huvudskador och så vidare.”

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71