Här gör de ett 'Flying V' i NHL

Så fungerar film-taktiken i verkligheten

Här blir Gordon Bombays taktik verklighet.

Men det var inte Anaheim Ducks som genomförde ”Flying V” utan istället Edmonton Oilers i 3-6-förlusten mot San José Sharks.

Och det kunde ha fungerat.

Vi är nog många som minns kultfilmen ”The Mighty Ducks” som gick upp på biografer i oktober 1992 och drog in över 50 miljoner dollar (320 miljoner kronor). Några som inte har glömt är i alla fall dagens spelare i Edmonton Oilers.

För en knapp vecka sedan genomförde i alla fall laget en variant av den legendariska taktiken ”Flying V” i NHL-matchen mot San José Sharks. Om det var meningen ska vi dock låta vara osagt.

Okej målchans

Klart är att vi äntligen fick ett svar på hur formationen egentligen fungerar på riktigt – och det gick riktigt hyfsat. Anfallet ledde till en okej målchans när pucken gled framför Sharks mål, men Oilers saknade en Charlie Conway eller Adam Banks längst fram som avslutare.

Att farligheten som ändå uppstod kanske snarare berodde på att Oilers kom fem man mot två när anfallet startade, än den klassiska V-formationen, väljer vi nostalgiker helt enkelt att blunda för.

Se Oilers variant av Flying V (extern länk)!

Se Mighty Ducks orginal (extern länk)!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN