Brynäs nära NHL-back

Av: PeO Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Uppgifter: Torontos Cody Franson presenteras i veckan

Torontos Cody Franson (till höger) i närkamp med Montreals Rene Bourque.
Foto: SCANPIX
Torontos Cody Franson (till höger) i närkamp med Montreals Rene Bourque.

Brynäs är på väg att landa en NHL-back.

Inom kort presenteras Cody Franson, 25.

Han är just nu kontraktlös – och räknas därmed inte som lockout-spelare – och mästarna kommer skriva kontrakt med backen säsongen ut.

Brynäs har hela tiden haft som ambition att ersätta guldhjälten Mattias Ekholm, 22, som försvann till Nashville (han kommer dock spela i AHL i höst eftersom det är lockout i NHL).

Nu kan de ha hittat rätt.

Enligt Expressen är Toronto-backen Cody Franson, 25, överens med Brynäs – och uppgifter till Sportbladet säger också att Brynäs kommer skriva kontrakt med backen, som just nu är kontraktslös, resten av säsongen.

– Vi är absolut intresserade av honom, en stor och offensivt duktig back. En sådan som vi behöver, säger sportchefen Michael Sundlöv till Gävle Nyhetsbyrå.

Ska höja pp-spelet

Cody Franson har gjort nästan 200 matcher i NHL för Nashville – där han var lagkamrat med både Andreas Thuresson (nu i Brynäs) och målvakten Anders Lindbäck (som just nu tränar med Brynäs) – och Toronto.

– Det är klart att jag pratat med Thuresson (om Franson), annars hade jag inte gjort mitt jobb som sportchef, säger Sundlöv.

Franson bytte till Maple Leafs inför förra säsongen och svarade för 21 poäng på 57 matcher i NHL. Säsongen innan, i Nashville, gjorde han 29 poäng på 80 matcher.

Franson är högerskytt och Brynäs räknar med att han ska tillföra en hel del i powerplay och spelet runt kassen i defensiv zon.

Brynäs har på slutet gått runt på bara sex backar eftersom både Lasse Jonsson (snart tillbaka) och Dennis Persson (borta cirka en månad till) varit skadade.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN