Stjärnans löfte till djurgårdsfansen

Efter spekulationer och rykten – René Bourque ger klart besked: ”Är helt inställd på att återvända”

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Erik Simander/TT

INCHEON. René Bourque är äntligen skadefri och ser fram mot sin första OS-turnering.

Samtidigt ger han ett löfte till alla djurgårdssupportrar:

– Jag är helt inställd på att återvända till Djurgården efter OS, säger han.

Genrepet mot Tre Kronor, tidigt måndag morgon svensk tid, blir 36-årige René Bourques första match på en månad. Senast han spelade en match var mot HV71 den 13 januari, därefter har Bourque kämpat med en krånglande ljumske.

Men nu är han återställd:

– Ja, det börjar kännas bättre, säger Bourque efter träningen i Inceheon där han kört för fullt.

Den tungt NHL-meriterade kanadensaren blev snabbt en publikfavorit på Hovet. Tillsammans med Andreas Engqvist bildade han ett fruktat radarpar. På 33 matcher har Bourque svarat för 21 poäng.

Vill gå hela vägen med Dif

En stor anledning till att René Bourque valde att flytta till Europa och Djurgården var just möjligheten att få spela OS-turneringen med Kanada. Det har spekulerats och ryktats om att han inte ska återvända till Sverige efter OS, utan i stället välja NHL-spel eller avsluta karriären.

Men de spekulationerna slår Bourque bestämt bort: 

– Ja, absolut. Jag är helt inställd på att återvända. Nu är det OS som gäller, men efter det ser jag fram mot avslutningen med Djurgården, vi har ett bra lag och ska göra ett riktigt bra försök att gå hela vägen.

Hyllar OS-arrangörerna

Ingen risk att du nappar på något NHL-erbjudande?

– Nej, jag är under kontrakt med Djurgården så jag kan inte göra det. 

Vad säger du om dina första tid i Sverige?

– Det har varit kul, jag har verkligen gillat det. Vi har spelat med många unga killar och vunnit mycket. Tyvärr blev jag skadad på slutet, men de har fortsatt att vinna utan mig och Engqvist i laget och det tyder på att det är ett bra lag.

Men först är det OS som gäller.

Till skillnad från Tre Kronor (som har förläger i Seoul) har Kanada bott i OS-byn sedan de anlände till Sydkorea. Och bortsett från en jobbig jetlag har Bourque verkligen uppskattat de första dagarna: 

– Vi var på öppningsceremonin, det var helt otroligt, så coolt. Arrangörerna har verkligen gjort ett bra jobb och OS-byn har ett bra upplägg där man äter tillsammans med idrottare från hela världen. Man kan snacka och skratta med folk från alla möjliga länder.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM