Ny förlust – nu jagas nya spelare

HOCKEY

MORA. Sist i SHL.

Och med ett försvar som inte håller tätt.

Nu agerar Karlskrona och jagar målvakterna Andrew Engelage och Johan Holmqvist.

– Vi söker givetvis något som gör oss bättre precis som alla andra lag. Vi ligger ju sist, säger sportchefen Patric Larsson.

Karlskrona åkte på ännu en förlust i jumbo-finalen mot Mora.

En oerhört viktig match för båda lagen och Mora var det klart bästa laget och vann rättvist med 3–1.

Återigen visade Karlskrona att man tappat fart i SHL och att man just nu är seriens sämsta lag.

Fått in extra pengar

10 omgångar återstår och man har sju poäng upp till säker mark ovanför kval-strecket.

15 februari stänger transferfönstret och nu agerar klubben.

Nya spelare ska in.

Karlskrona har den senaste tiden gjort en mobilisering bland fans och sponsorer och det har lett till att man nu fått extra ekonomiska resurser att värva in spelare för 750 000 kronor.

Vill värva veteranen

Enligt uppgifter till Sportbladet kikar Karlskrona på att stötta upp målvaktsstaben. Johannes Jönsson drar ett tungt lass i SHL och har spelat 36 matcher den här säsongen, mest av alla målvakter i SHL.

Två namn som Karlskrona kikar på är Krefelds Andrew Engelage samt veteranen Johan Holmqvist, som har ett förflutet i Blekinge och tabell-jumbon.

Krefeld säljer just nu ut spelare eftersom man inte har något kvar att spela för. Engelage har spelat 13 matcher den här säsongen med ett målsnitt på 2.96. 

– Vi söker givetvis något som gör oss bättre precis som alla andra lag. Vi ligger ju sist, säger sportchefen Patric Larsson och utvecklar:

– Det är väl inte på vår målvakt det brister, men får vi någon skada så blir det värre. Alla tänkbara namn diskuteras givetvis. Och olika situationer. 

SHL-spelarna som lämnar för spel i OS 00:29