Loreens tränare ska få Dick Axelsson i form: ”Positivt överraskad”

HOCKEY

Han tränade Loreen inför Eurovision och hjälper sedan tidigare NHL-proffsen Tom Wandell och Niklas Grossman.

Nu ska Nebez Kurban få Dick Axelsson, 25, i superform.

– Jag är positivt överraskad, säger Kurban.

Mannen som sedan i maj tuktat Dick Axelsson heter Nebez Kurban. För Sportbladet berättar han hur han ska få 25-åringen, som inte gjort sig känd som någon träningsnarkoman, i form.

– Jag känner många hockeyspelare och de sa ”det vore jättebra om du får ordning på honom, då kan han bli en världsspelare”. Han är en supertalang och är det något område han kan förbättra sig inom är det väl fysiken, precis som många andra hockeyspelare, säger Kurban.

Axelsson tog kontakt med Kurban i vintras och nu tränar de åtta pass i veckan.

– Vi gjorde tester direkt för att se vilken nivå han håller. Sedan lägger jag upp ett schema för hur vi ska förbättra styrka, snabbhet, explosivitet, uthållighet och smidighet. Vi tar det i etapper och sätter upp mål månadsvis, säger Kurban.

Är det något speciellt ni fokuserar på?

– Vi kör inte så mycket gristräning. Vi går inte ut och maler tio gånger 1 000 meter. I stället kör vi mycket intervaller och upprepningar för att förbättra explosiviteten, säger Kurban, som är imponerad av sin adept.

– Jag har också läst att han kanske inte ska vara så träningsvillig, men det är absolut inget jag har märkt av. Jag är positivt överraskad över hur bra han sköter sig. Dick är en talang rent fysiskt också. Det kanske det inte är så många som tror, men det är han.

ARTIKELN HANDLAR OM