”Föräldrar har blivit ett stort problem”

HOCKEY

Färjestad och Sisu startar föräldrautbildning

1 av 2
Sanny Lindström.

Färjestad och Sisu Idrottsutbildarna startar en föräldrautbildning för att motverka den allt mer utbredda föräldrahetsen inom hockeyn.

– Föräldrarna vill säkert sina barn väl men ibland försvinner förnuftet totalt, säger Bo ”Kulon” Lennartsson, vice ordförande i Sisu, till NWT.

Sanny Lindström, tidigare SHL-spelare och numera hockeyexpert i C More, är en av föreläsarna. Först ut att utbildas är föräldrarna i Färjestads U16-lag.

– Jag tände direkt på alla cylindrar. Ett perfekt projekt. Min brorsa var ideell ledare i 20 år i Stockholm men sa upp sig ifjol. Han var trött på att ta skit från föräldrar, säger Lindström till NWT.

”Satt ofta bänkad”

Lindström ska även berätta om hur en ung idrottstjej eller kille kan använda motgångar som drivkraft.

– Jag fick verkligen kämpa som ung och satt ofta bänkad i Huddinges pojklag. Men livet tar inte slut bara för att man inte får spela tv-pucken eller åka på hockeyskola. Och det viktigaste är inte att fostra SHL- eller NHL-spelare utan att fostra ungarna till bra människor som har kul med sitt idrottande.

”Ibland försvinner förnuftet totalt”

Bo ”Kulon” Lennartsson har som tränare vunnit SM-guld med Färjestad två gånger, 1998 och 2002. Numera är han Champions Hockey Leauges sportchef och även vice ordförande i Sisu:

– Det är långtifrån alla föräldrar som beter sig illa. Det vill jag understryka. Men det har blivit ett stort problem. Så här såg det inte ut för tio år sedan. Föräldrarna vill säkert sina barn väl men ibland försvinner förnuftet totalt. Nu vill vi öppna deras ögon och skapa en attitydförändring, säger ”Kulon” till NWT.

ARTIKELN HANDLAR OM