Dystra bilden som eldar på ryktena

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi måste börja vinna matcher för att få tillbaka fansen”

Uppvärmning inför Panthers mot Senators.
Uppvärmning inför Panthers mot Senators.

Florida Panthers skrev nytt rekord mot Ottawa Senators.

7 311 åskådare är den lägsta publiksiffran i lagets historia.

CBS menar att det bara adderar till ryktena om att laget kan flyttas från Florida.

Florida Panthers lever en tuff vardag just nu. Det Miami-baserade NHL-laget har endast nått slutspel en gång sedan 2001 och förra säsongen slutade man näst sist i ligan. Föga förvånande då kanske att man har svårt att locka folk till BB&T Center. Förra årets publiksnitt, 14 525 åskådare, ser nu ut att bli ännu sämre. Detta trots att man plockat in rutinerade spelare som Willie Mitchell och Dave Bolland.

Laget har inför säsongen lagt en gardin över det övre etaget på arenan och därmed sänkt publikapaciteten från 17 040 till 15 720, i ett försök att få arenan att fyllas.

"Inget man tänker på”

Men vid hemmapremiären mot New Jersey Devils i lördags kom endast 11 419 personer till ”premiärfesten”. Ännu värre var det i natt när Ottawa Senators var på besök.

Panthers noterade ett rekordlågt 7 311 betalande åskådare. Och enligt Bleacher Report var siffran i verkligheten ännu lägre. De som stannade hemma missade kanske inte så mycket, i och med att man föll mot Senators 0-1.

Panthers-målvakten Roberto Luongo menar att det är upp till laget att prestera för att få folk till arenan.

– De tomma stolarna är ingenting jag tänker på när jag spelar. Jag fokuserar på mitt jobb. Om vi ska få folk till arenan måste vi börja vinna matcher, säger Luongo till Fox Sports.

"Staden behöver vinna”

Senators-målvakten Craig Anderson kunde glädja sig över att ha spikat igen, men han lider med sin förra stad, och lag.

– Den här staden behöver vinna. Man måste vinna matcher för att få folk till bygget. Det är upp till dem att rada upp ett par vinster och få fansen tillbaka, säger Anderson.

Enligt CBS Sports adderar de rekordlåga publiksiffrorna bara ytterligare till ryktena om att laget kan vara på väg att flyttas från Florida.

Uppgifter om att NHL kan utökas med fyra lag till 2017 har förekommit och de städer som återkommande har nämnts i diskussionen är Seattle, Quebec City, Las Vegas och Toronto.

MISSA INTE SPORTBLADETS NYA HOCKEYSTUDION! Se roliga klippet som blivit en snackis!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN