Greg Scott: ”Kan göra det igen”

Foto: Greg Scott tror på sitt ­Brynäs inför kvällens av­görande.
HOCKEY

Brynäs måste göra det igen: åka till Karlstad och vinna.

– Vi slog dem senast i deras hemmaarena och inför deras fans och vi kan göra det igen, säger forwarden Greg Scott.

Det blir en tredje ­avgörande match mellan Brynäs och Färjestad och den spelas redan i kväll i Karlstad. Brynäs kunde ha avgjort på hemmaplan, men missad den möjligheten och måste redan i dag sätta sig i bussen för att under ­matchdag åka de 35 milen till Karlstad.

– Sån är hockeyn och du måste bara gilla läget. Det är samma sak för Färjestad, de ska också åka tillbaka till Karlstad så det blir ­spännande.

Medan Brynäs åker ­på tisdagen, valde Färjestad att direkt efter matchen åka till Västerås och sova där.

”Vår största match”

Brynäs kvitterade till 2–2 då bara dryga minuten återstod och hade även ett par riktigt bra chanser att ­avgöra i förlängningen. I stället slutade det med en bitter förlust.

– Så här det i play off och vi hade inte räknat med att vinna alla matcher på ­vägen. Vi får bara gå vidare och nu är det vinna eller försvinna som gäller, säger Greg Scott.

Hur ser du på era möjligheter att vinna i Karlstad?

– Senast spelade vi ­väldigt bra men vi har ytterligare en nivå. Det här blir vår hittills största match för säsongen.

Talar för

Färjestad: Hemmaplans­fördel och kan coacha mot ­Brynäs ­offensiva vapen. Något som blir väldig viktigt. Har också ett på pappret bredare lag.

Brynäs: Har ett riktigt vasst ­offensivt vapen i sin första­kedja. Fungerar det fullt ut är det tre ­spelare som kan avgöra matchen.

Talar mot

Färjestad: Stor press på sig och har inte spelat speciellt bra i ­Löfbergs Arena under säsongen.

Brynäs: Osäkert om Andersén kan spela och backsidan är väldigt tunn efter alla skador. Tveksamt om Brynäs orkar stå emot om de får hård press mot sig.

ARTIKELN HANDLAR OM