AVSLÖJAR: Stjärnan nobbar Djurgården

avLinus Norberg

Tony Mårtensson väljer Schweiz före spel i SHL

Han har gjort fem VM, varit en storstjärna i KHL i många år – men övervägde nu en flytt hem efter fem säsonger i Ryssland.

Men Sportbladet kan avslöja att Tony Mårtensson, 34, nobbar spel i Sverige och Djurgården för en schweizisk klubb. 

– Han vill vara kvar utomlands, bekräftar K-G Stoppel.

För första gången på flera år har Tony Mårtensson ett utgående kontrakt med sin KHL-klubb, stjärnspäckade SKA St. Petersburg.

Nyligen förde han laget vidare till kvartsfinal i KHL-slutspelet efter 4–1 i matcher mot Torpedo Novgorod och 34-åringen svarade för tre mål och en målgivande passning i matchserien (i grundserien gjorde han 32 poäng på 56 matcher).

Har fått nej

Men när säsongen är över lämnar Mårtensson Ryssland efter fem år och han håller just nu på med ett husbygge i Sigtuna utanför Stockholm.

Då har Djurgården varit på jakt efter Mårtensson och han själv har dessutom öppnat för spel i klubben.

Men nu kan Sportbladet avslöja att Djurgården – vars säsong tog slut i måndags efter förlust mot Luleå – får nobben av stjärnan.

– Japp. Han vill vara kvar utomlands, skriver K-G Stoppel, vice vd i Djurgården och den som ansvarar för lagbygget, i ett sms till Sportbladet.

...och väljer Schweiz

Enligt uppgifter väljer Mårtensson i stället spel i Schweiz nästa hockeysäsong, trots att han erbjöds ett kontraktsförslag av Djurgården.

– Ja, vi hade pratat nivåer, berättar Stoppel.

Enligt Sportbladets uppgifter har han fått kontraktsförslag från tre schweiziska klubbar: Bern, Lugano och Genève.

Totalt har Mårtensson spelat fem VM med Tre Kronor, gjort 239 KHL-poäng på sex år och tidigare öst in 316 poäng på 364 SHL-matcher i Linköping och Brynäs.

Djugårdens säsong tog slut i måndags efter 1–3 mot Luleå – och nu kan klubben tappa drygt tiotalet spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM