Frölunda Indians

Djurgården tog blytunga poäng

Av: 

Markus Wulcan

HOCKEY

GÖTEBORG. Förlust mot jumbon Modo hemma senast.

Seger mot topplaget Frölunda i Scandinavium.

– De här poängen kan betyda enormt mycket, säger Djurgårdens vägvisare Markus Ljungh, 24.

Djurgården gjorde det mesta rätt i bortamötet med Frölunda och ledde med 3-1 inför sista perioden.

– Vi gör två riktigt bra perioder. Sedan blir vi ganska rejält tillbakatryckta i tredje, men vi hittar ändå ett sätt att vinna. Jävligt starkt att studsa tillbaka efter torsken mot Modo hemma och ta två poäng här. Fy fan vad skönt, säger Markus Ljungh, som prickade in 1-1-målet och elegant assisterade till Emil Lundbergs 3-1-puck.

– Kul att få hänga dit den i dag. Jag skulle vilja möta Frölunda mer, jag har gjort tre mål mot dem nu den här säsongen.

”Stark lagmoral”

Göteborgarna gick ikapp till 3-3, men Djurgården tog bonuspinnen efter straffar. Två poäng som kan betyda mycket i jakten på en slutspelsplats.

– Vi visade upp en stark lagmoral och behövde verkligen den här segern, det är så pass jämnt runt strecket. Lite synd att vi inte kunde ta tre poäng, men två poäng borta mot Frölunda är mer än godkänt.

Vad talar för er framöver?

– Vi har ingen press på oss alls utan spelar bara vårt spel. Vi har några orutinerade spelare som inte har spelat i den här ligan förut, men vi känner ingen stress alls i laget. Och den här segern bygger självförtroende, fortsätter Markus Ljungh, som passar på att hylla Djurgårdens storspelande målvakt Mantas Armalis:

– Jäkligt kul att se honom komma in och rädda oss i dag. Han jobbar hårt och vet sin roll. Kul att han får en seger här.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Frölunda Indians

Djurgårdens IF Ishockey