NHL

Skadade sig själv under tv-timeout

Av: 

Jonathan Ekeliw

HOCKEY

NEW YORK. En av NHL-säsongens märkligare skador råkade Steve Mason ut för på söndagskvällen.

Philadelphia-målvakten tvingades avbryta matchen mot Washington – efter att ha gjort sig illa under ett powerbreak.

Tre gånger per period tar NHL-matcherna ett litet break på halvannan minut för att låta de sändande tv-kanalerna gå till reklam.

Då brukar det, av förklarliga skäl, inte vara så mycket action på isen direkt. Tvärtom.

Men när Washington Capitals tog emot Philadelphia Flyers på söndagskvällen lyckades gästernas målvakt Steve Mason ändå ställa till det.

Under en tv-timeout i den andra perioden åkte han ut till Flyers-båset, tog av sig masken, plock- och klubbhandsken och växlade några ord med ledarstaben.

När han sedan hade satt på sig skydden igen, gjorde några lätta målvaktsrörelser med armarna och tog sats för att åka tillbaka till målburen, så var olyckan plötsligt framme.

Mason kände att någonting inte stod rätt till, vände snabbt tillbaka och hukade sig illavarslande mot sargen. Till slut fick han, med hjälp av såväl lagkamrater som ledare, ledas av isen och in i omklädningsrummet.

”Så pass allvarligt är det”

Hur allvarlig skadan är – och var den över huvud taget sitter – har Philadelphia inte uttalat sig om ännu.

– Han (Mason) ska undersökas under måndagen, så då har vi lite mer information att komma med, säger Ron Hextall, Flyers general manager, till nhl.com.

– Han kommer inte att följa med till Montreal (nästa match, natten till tisdagen). Så pass allvarligt är det i alla fall.

Ray Emery hoppade in i ”Phillys” kasse efter Masons skada och fick visserligen tidigt släppa in ett Alexander Ovechkin-mål, men höll sedan tätt.

Formstarka Flyers vann med 3–1 och tog därmed sin femte seger på de sex senaste matcherna. Ändå skiljer det hela nio poäng upp till Boston över slutspelsstrecket i den östra konferensen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Philadelphia Flyers