HV71

Tunga veckan slutade med derbyförlust

Av: 

Jonas Gustavsson

HOCKEY

Snacka om mardrömsvecka, HV71.

Den slutade med fyra förluster, 3-24 i målskillnad och en 0-6-förlust i derbyt mot Växjö.

– Jag tror på det här laget och det kommer jag göra hela vägen, säger tränaren Andreas Johansson.

Den gångna veckan har varit mardrömslik för HV71.

0-5 och 1-4 mot Frölunda, 2-9 mot Örebro och sedan 0-6 mot Växjö.

Ny smäll i derbyt

Fyra storförluster på rad.

– Vad vi ska göra? Först och främst ska killarna få vila ett dygn. Jag är trygg i det vi har gjort och det vi kan göra och använder mig inte av ursäkter att vi har folk borta. Vi måste igenom det här och ta med oss det positiva som vi hade mot Växjö, säger Andreas Johansson. 

– Efter 40 minuter mot Växjö är vi det bättre laget i fem mot fem men ligger ändå under med 0-3. Prestationen är bra med tanke på vad vi gått igenom, men det är tufft när vi inte har självförtroendet eller studsarna med oss.

Vad har hänt den här veckan egentligen?

– Har man spelat 20 år som professionell spelare som jag gjort så vet jag att det kan bli så här. Jag har varit med och förlorat med 11-0 någon gång och gått till slutspel ändå och sedan vunnit mästerskapet. Det kan gå snabbt åt båda hållen och det måste man förstå. Det gör jag. Vi börjar på en ny kula nästa vecka.

Vad ska ni göra?

– Jag tror på mina killar och det kommer jag göra hela vägen. Den positionen vi har och de poäng vi tagit skulle vi aldrig tagit om vi inte var ett bra lag. Vi ska ha en bra träning på måndag och spela mot Djurgården på tisdag. Det är det enda vi tänker på. Kanske få tillbaka några killar som är spelsugna.

Ska ni ändra något i spelet?

– Kanske något, men skulle jag ändra på allt skulle jag bara visa panik och det kan jag inte göra. Vi har ett spel som fungerar men det gäller att få utdelning och något att gå på.

Tappade spelet

I derbyt sköt Växjö två mål inom 24 sekunder i första perioden, gjorde 3-0 i box play i andra och sedan 4-0 i power play i början av sista efter att HV71 varit sex man på banan.

Sedan var det ridå.

– Det kan bara bli bättre nu. Vi måste jobba hårdare. Gå igenom detaljer. Sedan är det bara nya tag som gäller. Vi kan inte älta gamla saker utan måste se framåt, säger Patrik Carlsson. 

Ska det få rinna iväg så här?

– Det ser inte bra ut och så ska det så klart inte vara. Men att förlora med uddamålet eller med sex mål spelar egentligen ingen roll, förlust som förlust.

Halkat ned i tabellen

Veckans resultat har gjort att HV71 halkat ner som sexa i tabellen med bara en poäng ner till sjundeplacerade Färjestad utanför slutspelsplatserna.

– Någon sa till mig att Färjestad vann. Who gives a shit? Vad ska jag göra åt det? Jag bryr mig inte överhuvudtaget. Jag bryr mig bara om vad vi ska göra på måndag och tisdag, säger Andreas Johansson.

Känner du att du sitter säkert som HV71-tränare?

– Ja, det gör jag faktiskt

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

HV71

Växjö Lakers Hockey