Hockeyallsvenskan

AIK förlorade i förlängningen

Av: 

Robert Rosén

HOCKEY

AIK åkte på ännu en förlust efter förlängning. Efter 1–1 vid full tid kunde Daniel Wessner avgöra matchen och ordna extrapoängen åt BIK Karlskoga.

– Det är en sur förlust, säger AIK:s assisterande tränare Michael Nylander.

I den förra omgången fick såväl BIK Karlskoga som AIK nöja sig med en poäng efter förluster i förlängningen. I dag kunde BIK Karlskoga gå segrande ur striden och ordna extrapoängen.

– Vi hade inte det spelet vi haft sista tiden, säger Michael Nylander till Sportbladet innan han fortsätter:

– Vi kommer tillbaka hyfsat i tredje men vi förlorar på övertid. Det är tufft.

Även huvudtränaren Peter Nordström är besviken efter förlusten.

– Vi spelar stabilt spel men är inte desperata att vinna.

Kvittering efter videogranskning

Det var mållöst i två perioder innan BIK Karlskoga kunde spräcka nollan hemma i Nobelhallen. Detta sedan Christian Berglund efter 6.15 av den tredje perioden gjort ledningsmålet. Någonting som Michael Nylander anser att de kunde ha förhindrat.

– Förmodligen nåt vi kunde stoppat lite bättre. Framförallt det första.

Dessförinnan var det AIK som hade haft matchens kanske hetaste chans. I slutet av den andra perioden drog kanadensaren Jordan Henry iväg ett skott som dundrade i ribban. Efter videogranskning kunde domarna dock enas om att pucken aldrig varit inne.

Efter 16.27 så kunde AIK till slut få in en kvittering. Återigen var det ett ribbskott som skickades till videogranskning men den här gången kunde AIK få jubla sedan Johan Anderssons skott godkänts.

– Vi var helt överlägsna i tredje, säger Peter Nordström.

Tre poäng upp

I förlängningen så var det Daniel Wessner som skulle avgöra för hemmalaget. Efter att ha missat pucken i första läget fick han snart en chans till och kunde göra 2–1 till BIK Karlskoga. Därmed bröt hemmalaget den dystra sviten på sex raka förluster.

– Jag tycker inte något av lagen gör en riktigt bra hockeymatch men det gäller att vinna och det gjorde Karlskoga, säger Michael Nylander. Någonting som tränaren Peter Nordström håller med om.

– Det var ingen bra hockeymatch. Två lag som var mer rädda för att förlora än vilja vinna.

För att komma plocka segrarna vet Peter Nordström vad som gäller.

– Vi måste komma upp individuellt, vara konstruktivare och mer offensiva.

”Absolut inte ligga där vi gör”

För AIK är läget desto tyngre. Med fyra återstående matcher har de tre poäng upp till säker mark och har dessutom en match mer spelad än Asplöven och Oskarshamn närmast ovanför.

– Om man ser till statistiken ska vi absolut inte ligga där vi gör men ibland ljuger ju statistiken och det handlar om attityd, säger Peter Nordström.

– Vi tar en match i taget. Nu är vi i ett tufft läge. Det är en sur förlust, säger AIK:s assisterande tränare Michael Nylander.

Peter Nordström betonar att det är en match i taget men att kvalitéerna finns.

– Vi känner att vi är med. Kan lika gärna vinna fyra av fyra. Så bra är vi.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan