”Vi är nere för räkning”

HOCKEY

Sjätte raka förlusten - Djurgården allt längre från slutspel

1 av 2 | Foto: HÅKAN NORDSTRÖM
NOLLADE IGEN Djurgården har en tung tid bakom sig. Mot Modo kom sjätte raka förlusten. "Klart att det inte ser bra ut", säger Dif-coachen Hans Särkijärvi.

ÖRNSKÖLDSVIK

OS-uppehållet kommer lägligt för Dif.

-Just nu är vi nere för räkning, säger coachen Hans Särkijärvi.

Sjätte raka förlusten - och nu kommer Djurgården allt längre från slutspelet.

Det var en samlad, men ändå hyfsat knäckt Hans Särkijärvi, coach i Djurgården, som kom till presskonferensen.

-Det är skönt att det är uppehåll nu. Vi tar ledigt en vecka och sedan laddar vi batterierna. Förhoppningsvis kan de här tre veckorna med spelledigt göra oss gott. Just nu är vi nere för räkning.

Djurgårdens ishockey mår inte bra just nu.

"Ser inte bra ut"

Sex raka förluster och 6-27 i mål talar sitt tydliga språk. Tre nollor framåt under den här tiden - 0-6 i Brynäs, 0-4 i Södertälje och i går 0-5 i Modo.

-Klart att det inte ser bra ut, men vad ska vi göra, säger Särkijärvi. Jag tycker vi krigade bra mot Modo, framförallt spelade vi mycket bra till en början i matchen, men det är som förgjort framför motståndarmålet.

Mesta mästarna Djurgården lever farligt just nu. Mycket talar för att man missar slutspelet för första gången på 20 år. Detta skulle förstås innebära en tung ekonomisk smäll.

Annars kör Djurgården med lågbudget för närvarande. Laget åkte buss upp till Örnsköldsvik och var framme sent kvällen före match. Hemresan i natt i busvädret längs kusten var inte rolig.

-Vi satsade allt på att få 1-0 i matchen, det kändes som viktigt och vi spelade ju strålande i början, fortsatte hans Särkijärvi.

Knäckta av Krizan

Som Dif-coachen såg det knäcktes hans lag efter drygt 16 minuter i första perioden. Jimmie Ölvestad hade öppet mål, men hemmakeepern Karol Krizan gjorde en fantastisk räddning.

-Mål där och vi hade fått 1-1, nu knäcktes vi i stället. Det var samma sak i förra matchen hemma mot Leksand då vi hade öppet mål, men missade kvittering.

Trösten som Djurgården fick från Harald Lückner hjälpte förstås föga.

-Guds försyn att vi hade 0-0 efter första tio minuterna, menade Lückner. Vi blev ju utspelade.

Slutspelet har inte Djurgården släppt, tvärtom.

-Vi ska ge allt för att ta oss över strecket, säger kaptenen Jimmie Ölvestad. Den här vilan kommer att göra oss gott och när man minst anar det vänder det.

Här är Dif:s dystra svit av förluster

Hasse Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM