Rögle bröt dubbla mardrömssviter mot HV71

avJohannes Hägglund

Han har öst in poäng i Oskarshamn – och nu har Lucas Elvenes, 18, presenterat sig i SHL också.

När Rögle besegrade mästarna HV71 gjorde JVM-forwarden sin första poäng.

– Riktigt skönt. Den här segern behövde vi, säger Elvenes.

Lucas Elvenes har den här säsongen varit utlånad till Oskarshamn och där har har han gjort succé. Han har snittat nästan en poäng per match (21 poäng på 22 matcher) och för en dryg vecka sedan valde Rögle att kalla hem talangen – något som överraskade honom.

– Jag var inte beredd på det. Jag trodde jag skulle bli kvar, men samtidigt är jag förstås glad att de kallade hem mig, säger han.

När Rögle bröt mardrömssviten på sex raka förluster mot HV71 var Elvenes högst delaktig i segern, då han spelade fram till Alexander Younans 2-0-mål – vilket var hans första poäng i SHL.

– Skönt att poängen kom. Jag har haft några chanser i de tre tidigare matcherna, säger Elvenes, som har fått spela i Rögles förstakedja med Daniel Widing och Ted Brithén.

”Superskoj”

Mot HV71 spelade han drygt 14 minuter.

– Superskoj att de ger mig den här chansen. Det är två väldigt bra spelare jag får spela med, säger Elvenes.

I somras draftades 18-åringen av Vegas Golden Knights, i femte rundan som nummer 127 totalt, och han har kontinuerlig kontakt med NHL-klubben.

– Vi hörs en till två gånger i veckan. De ger lite tips på vad jag kan göra bättre i matcherna och kollar så allt är okej med mig, så det är grejer både på och utanför isen, säger Elvenes, vars hockeyliv leker just nu.

Tidigare i veckan även blev han uttagen till den svenska JVM-truppen.
– Jätteroligt att jag blev uttagen där. Det betyder att man gjort något bra, säger han.

Vad tror du om era chanser?
– På papperet har vi ett väldigt bra lag. Alla lag siktar väl såklart på medalj, men vi får ta en match i taget och sedan får vi se hur långt det räcker, säger Rögletalangen.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71

Rögle BK