Elias Pettersson hjälte i natt

Avgjorde när Vancouver bröt dystra trenden

avPer Bjurman

NEW YORK. Elias Pettersson firade nya triumfer i natt.

Den svenske rookie-sensationen bröt Vancouvers åtta matcher långa förlustsvit med sitt trettonde mål för säsongen.

– Vi hade för många förluster i rad så det här var skönt, säger hjälten efter 4-2-segern.

Matchen i Staples Center mellan de divisionsrivalerna Kings och Canucks – båda i akut behov av poäng – stod 2-2 när Elias Pettersson i mitten av tredje hoppade in från båset, bröt en passning som Dion Phaneuf försökte slå genom egen zon, tog några skär genom slottet  och drog på ett rungande skott som Kings-keepern Calvin Petersen inte hade en chans på.

– Det där läste Elias medan han satt i båset och han visste precis vad han skulle göra när han hoppade ut på isen, jublade Canucks tv-kommentatorer.

Rycker i rookieligan

Kings jagade kvittering resten av matchen, men kom ingen vart och när en och tjugo återstod kunde Tyler Motte sätta 4-2 i tom kasse.

– Det är alltid roligt att få göra matchavgörande målet. Vi hade förlorat alldeles för många matcher i rad, så det känns skönt att vara tillbaka på vinnande sidan igen, säger Elias till klubbens hemsida.

Ja, för med segern mot kings bröt Canucks alltså en åtta matcher lång förlustsvit – och ”EP”, som också stod för en assist rycker samtidigt i toppen av rookie-ligan. Han har nu åtta poängs försprång på tvåan Colin White. Tillika avancerar han i svenska målligan. 20-åringen från Ånge har bara en fullträff upp på toppduon Filip Forsberg och Gabriel Landeskog.

Carl Hagelin och Adrian Kempe hade varsin assist för hemmalaget – och Alex Edler var äntligen tillbaka på isen för Canucks efter sin knäskada.

ARTIKELN HANDLAR OM