Hemvändaren målskytt i AIK-seger

avJonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Fredrik Karlström.

Målvaktsbyte, matchstraff och premiärmål – AIK vann en tuff och händelserik match mot Tingsryd.

Korttidslånet från Linköping, Fredrik Karlström, gjorde dessutom sitt första mål för sin gamla klubb.

– Det var här allt startade och jag känner mig hemma här så det är absolut kul att vara tillbaka, säger Karlström.

Den tidigare JVM-forwarden Fredrik Karlström lämnade AIK för Linköping inför förra säsongen.

Men Karlström har fått sparsamt med speltid de senaste matcherna i LHC och i helgen stod det klart att 20-åringen lånas ut till AIK de kommande två veckorna.

– Jag har spelat tolv matcher där jag haft speltid i Linköping och efter alla de matcher har tränarna varit nöjda. Det var det här året jag skulle ta steget i SHL och blomma ut på SHL-nivå, säger Fredrik Karlström och tillägger:

– Sen finns det en konkurrenssituation i Linköping och jag kan tycka att jag satt lite väl länge på bänken där, så då kom vi överens om en bra lösning med AIK där jag får spela.

”Har krigat en del för det”

Karlström fick ingen rolig återkomst i Gnaget då laget förlorade mot Västerås senast (1-4), men i kväll var han en av målskyttarna som låg bakom segern mot Tingsryd.

Karlström gav nämligen bortalaget ledningen i slutet av den första perioden.

– Det var väldigt skönt, jag har krigat en del för att få göra mål så det kändes skönt att se den gå in, ett litet krigarmål, säger han.

Max Lindholm utökade sedan ledningen till 2–0 och hamnade strax därefter i händelsernas centrum återigen då han åkte in i Tingsryds målvakt Tex Williamsson.

Williamsson tvingades bryta matchen samtidigt som AIK-forwarden fick avtjäna fyra minuter i utvisningsbåset.

I slutskedet av andra perioden fick Tingsryds Filip Ahl matchstraff efter att ha tacklat AIK-backen Johan Larsson i huvudet bakom offensiv målbur.

Lindholm tvåmålsskytt

Max Lindholm utnyttjade det fem minuter långa numerära överläget då han prickade in sitt andra mål för kvällen – och tionde för säsongen.

Matchen var tuff och grinig, med många upprörda känslor lagen emellan. Tingsryds Daniel Öhrn reducerade med drygt sju minuter kvar, men närmare kom inte hemmalaget.

AIK vann med 3–1 och skuggar alltjämnt serieledande Oskarshamn i tabelltoppen. Tingsryd ligger kvar på 14:e och sista plats.

Om det blir en fortsättning för Karlström i AIK eller inte efter två veckor återstår att se.

– Ja, det är lite oklart. Åtminstone två veckor, sedan beror det nog lite på skadeläget i Linköping. Så jag tar det dag för dag sen får vi se hur det blir, säger Karlström.

Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM