Bäckis: ”Vete sjutton vad som hänt”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Nicklas Bäckström kokar, som de säger, med gas just nu.

Han stänkte in mål för andra matchen i rad när Washington vände och vann mot Montreal i Bell Centre i natt – och ryckte med det åter åt sig ledningen i svenska poängligan.

– Ja, jag vete sjutton vad som hänt, he he…nä, men vi har många målskyttar skadade och då måste andra kliva fram, säger ”Bäckis” till Sportbladet efter 5-4-triumfen

Matcherna mellan Montreal och Washington brukar alltid bli spektakulära, i synnerhet i Bell Centre – och nattens möte utgjorde inget undantag.

– Nej, det hände mycket och svängde fram och tillbaka hela tiden, säger Nicklas Bäckström när vi talar med honom efteråt.

– Tyvärr hade vi en dålig start på andraperioden och hamnade i underläge, men desto skönare var det att vi kunde komma tillbaka och vända och till slut vinna.

Foto: Jean-Yves Ahern / X02835

Så blev det, ja. Efter tre mål inom loppet av en dryg minut precis när mittakten startade skaffade sig Habs 4-2-ledning, men Caps kom tillbaka, kvitterade i början av tredje – och så satte gamle Montreal-hjälten Lars Eller avgörande 5-4 på övertid.

Toppar svenska poängligan

Och för blott andra gången den här säsongen har regerande mästarna plötsligt vunnit två matcher i rad.

– Ja, det är viktigt att vi börjar samla på oss segrar och poäng nu. Man måste vara bra den här tiden på året om man ska vara med i racet, fortsätter ”Bäckis”.

Som gjorde ett av målen under upphämtningen, på assist från Christian Djoos. Det var Valbo-ikonens andra mål på lika många matcher – varmed han går upp i ensam ledning i svenska poängligan.

– Ja, jag vetisjutton vad som hänt, he he…nä, men vi har många skador och då måste andra kliva fram, säger han.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM