Bäckis: ”Vete sjutton vad som hänt”

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Nicklas Bäckström kokar, som de säger, med gas just nu.

Han stänkte in mål för andra matchen i rad när Washington vände och vann mot Montreal i Bell Centre i natt – och ryckte med det åter åt sig ledningen i svenska poängligan.

– Ja, jag vete sjutton vad som hänt, he he…nä, men vi har många målskyttar skadade och då måste andra kliva fram, säger ”Bäckis” till Sportbladet efter 5-4-triumfen

Matcherna mellan Montreal och Washington brukar alltid bli spektakulära, i synnerhet i Bell Centre – och nattens möte utgjorde inget undantag.

– Nej, det hände mycket och svängde fram och tillbaka hela tiden, säger Nicklas Bäckström när vi talar med honom efteråt.

– Tyvärr hade vi en dålig start på andraperioden och hamnade i underläge, men desto skönare var det att vi kunde komma tillbaka och vända och till slut vinna.

Foto: Jean-Yves Ahern / X02835

Så blev det, ja. Efter tre mål inom loppet av en dryg minut precis när mittakten startade skaffade sig Habs 4-2-ledning, men Caps kom tillbaka, kvitterade i början av tredje – och så satte gamle Montreal-hjälten Lars Eller avgörande 5-4 på övertid.

Toppar svenska poängligan

Och för blott andra gången den här säsongen har regerande mästarna plötsligt vunnit två matcher i rad.

– Ja, det är viktigt att vi börjar samla på oss segrar och poäng nu. Man måste vara bra den här tiden på året om man ska vara med i racet, fortsätter ”Bäckis”.

Som gjorde ett av målen under upphämtningen, på assist från Christian Djoos. Det var Valbo-ikonens andra mål på lika många matcher – varmed han går upp i ensam ledning i svenska poängligan.

– Ja, jag vetisjutton vad som hänt, he he…nä, men vi har många skador och då måste andra kliva fram, säger han.

Fem bästa svenska poängmakarna i NHL 00:23

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM