Sedin missade 1000:e: ”Det är lugnt”

avPer Bjurman

NEW YORK. Daniel Sedin får fortsätta vänta på sitt jubileum.

Vancouver förlorade nattens uppgörelse med New York Islanders i Brooklyn – och han lyckades inte komma närmare milstolpen 1000 poäng.

– Men det är lugnt, han är snart där. Han kanske spar det tills vi är på hemmaplan igen, säger tvillingbrodern Henrik till Sportbladet efter 5-2-förlusten.

Foto: Darryl Dyck / TT / NTB Scanpix

Canucks har spelat bra under en nästan veckolång sejour i New York-området, men får ändå bara med sig två poäng när de nu flyger västerut igen.

Först blev det övertidsförlust mot New Jersey och strafförlust mot Rangers – och i natt åkte de alltså på en 5-2-knock mot Islanders.

Inte helt tillfredsställande, går det att förstå att de långväga gästerna från västra Kanada tycker.

Kvar på 998

– Nej, lite mer utdelning borde vi kanske fått under de här dagarna, men å andra sidan slog vi både Philadelphia och Pittsburg innan vi kom så det har ändå varit en rätt lyckad roadtrip, säger Henrik Sedin när vi träffar honom efter matchen i Brooklyn.

– Ikväll spelade vi inte direkt vår bästa hockey, samtidigt som motståndet var det starkaste vi stött på här i New York. Framförallt är Islanders backar väldigt svåra att spela mot, de är så snabba och hänger med upp precis hela tiden. Vi klarade inte riktigt att hantera det den här gången.  

Inte blev det några mål eller assist för tvillingarna Sedin heller, varmed Daniel står kvar på noteringen 998 och får fortsätta vänta på medlemskapet i den exklusiva 1000-klubben.

”Roligare på hemmaplan”

– Men det är lugnt, försäkrar Henrik, som nådde milstolpen redan ifjol.

– Han är snart där. Han kanske spar den tills vi är på hemmaplan. Det var där jag nådde 1000:e poängen och det är klart det blir lite roligare när det sker i hemmarinken.

Dit kommer canuckerna till helgen – efter ytterligare ett stopp i Nashville på torsdag. 

– Den här månaden har vi sovit fler nätter i hotellsängar här i New York än vi sovit hemma, så det ska bli skönt att åka tillbaka igen, konstaterar Henrik.

Loui Eriksson hade assist på ett mål i natt, signerat Tomas Vanek.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM