Djurgårdens IF Ishockey

Wikegård: Vad håller de på med?

Av: 

Patrik Brenning

HOCKEY

Attacken på experterna

Sportbladets Mats Wennerholm kräver en avstängning hela säsongen, Leif Boork vill se ett straff på 180 dagar och Petter Rönnquist hoppas att även Djurgården agerar efter Nils Ekmans yxslag mot Jakob Silfverberg.

De får nu stenhård kritik från Niklas Wikegård.

– När en expert eller journalist kräver att han stängs av hela eller halva säsongen eller att han ska sparkas från laget undrar jag vad de håller på med, säger Wikegård till SVT.

Nils Ekman fick matchstraff och kan med all säkerhet vänta sig en avstängning efter att ha huggit ner Brynäs Jakob Silfverberg med sin klubba. Landets hockeyexperter har efter tilltaget krävt ett stenhårt straff.

”Är inte mot huvudet”

Men de får nu kritik av SVT:s Niklas Wikegård för sina hårda fördömanden.

– När en expert eller journalist kräver att han stängs av hela eller halva säsongen eller att han ska sparkas från laget undrar jag vad de håller på med? Man måste ha en rimlig proportion på saker och ting. Det är en ful slashing men han går inte mot huvudet vilket är det som är farligt, säger Wikegård.

”Tre till sex matcher”

Niklas Wikegård menar att ett så hårt straff som många krävt skulle sätta ishockeyns disciplingrupp i en omöjlig sits inför framtiden. Experten förespråkar istället en betydligt lindrigare påföljd.

– Om Ekman får 10, 15 eller 20 matcher, vad händer då om våldet är mot huvudet med klubban? Då är man riktigt illa ute. Det är en ful slashing men man borde nöja sig med någonstans mellan tre och sex matchers avstängning tycker jag och inget mer.

– Jag är inte mannen att bedöma om han hade för avsikt att slå Silfverberg, om han vevar i tomma luften eller om han siktar på (Niklas) Svedberg, andrekeepern som håller fast klubban.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgårdens IF Ishockey