Timrå vände och vann

HOCKEY

Hedström tvåmålsskytt borta mot HV 71

Serieledande Timrå vände 0–2 till 5–2 i tredje perioden mot HV71.

– Inför tredje perioden sade vi till varandra att HV har tappat ledningar förr. Vi hade chansen och vi tog den verkligen, sade Timrås tränare Kent Johansson.

När Björn Svensson satte 4–2 till Timrå, med tre minuter kvar, reste sig halva Kinnarps Arena i Jönköping och gick hem.

Två HV-mål på tre minuter borde väl inte vara någon omöjlighet, men i denna match kändes det fullständigt uteslutet. HV var nämligen totalt genomusla i tredje perioden, som Timrå vann med 5–0.

– Jag har aldrig förlorat en slutperiod med 5–0 förr. Det är naturligtvis bedrövligt, sade HV-tränaren Pär Mårts.

Hoppet ute

I senaste hemmamatchen hade HV 3–1 mot Djurgården inför tredje perioden. Då kunde Djurgården komma ikapp till 3–3. I den matchen tog Pär Mårts ingen time out när det såg illa ut för HV i slutet.

– Jag var rädd att det bara skulle bli ännu sämre om jag tog time out, sade Mårts då.

Mot Timrå stod det 2–0 inför sista perioden, HV ledde skotten med 32–12 och kändes klart stabilare. Men även denna gång föll Jönköpingslaget ihop. Och det fullständigt.

På bara tre minuter i tredje perioden vände Timrå 0–2 till 3–2.

Och även denna gång uteblev HV:s time out länge. Inte förrän Björn Svensson satte 4–2 med tre minuter kvar kallade Mårts till sig sina mannar, men då var hoppet redan ute.

– Det ska inte hänga på om jag tar time out eller inte, spelarna visste redan vad som gällde, sade Mårts.

Imponerande vändning

Särskilt aktiv coachning var det alltså inte från HV-tränaren. Och inte heller Timrås Kent Johansson behövde förändra så mycket i slutperioden. Hans lag arbetade sig metodiskt ikapp och förbi HV på ett imponerande sätt.

– Vår vändning var en kombination av HV:s kollaps och att vi spelade bra. Dessutom var det en kombination av det poängläge och tabelläge som båda lagen har. Vi har ett stort självförtroende just nu, konstaterade Johansson.

Timrå befäste sin serieledning genom segern, laget är redan sju poäng före tvåan Brynäs. En stor del av framgången beror på målvakten Johan Backlund som gjort en kanonsäsong hittills.

– I de första två perioderna kändes det som om HV var enda laget på banan. Då räddade Johan Backlund oss, sade Kent Johansson.

Förutom Backlund gjorde backparet Anton Strålman och Kimmo Lotvonen en riktigt bra match. Jonathan Hedström är alltid giftig och gjorde två mål denna gång.

Läs mer om kvällens elitseriehockey:

TT

ARTIKELN HANDLAR OM