Tung kväll för skadeskjuten Foppa

HOCKEY

Fick slagskott på fotleden i nattens förlustmatch mot Montreal

Peter Forsberg och hans Philadelphia togs snabbt ner på isen igen efter segern mot New York Rangers.

I nattens match mot Montreal föll Flyers med 3-1.

Foppa gick mållös av isen och tvingades till ofrivillig vila i den andra perioden efter att ha fått ett slagskott på foten.

Foto: Knäar Foppa fick ett slagskott på foten, men kom tillbaka i spel – här i tredje perioden knäandes inför en Montrealspelare.

Foppa kunde ha önskat sig själv och laget en bättre säsongsstart. Efter segern senast blev det åter igen en förlust när laget tog emot Montreal natten mot torsdagen svensk tid.

Gästerna gjorde 1-0 tidigt i den första perioden (efter 38 sekunder) och kunde tack vare utmärkt målvaktsspel signerat Foppas gamla lagkamrat från tiden i Colorado, David Aebischer bevaka ledningen ända fram till slutsignalen.

– En frustrerande förlust. Det kändes som om vi var på väg att bygga något bra efter de två senaste matcherna, men så gick det så här, sade Philadelphiatränaren Ken Hitchcock enligt AP efter matchen.

Peter Forsberg klev mållös av isen efter en slätstruken insats där han tidigt i den andra perioden temporärt tvingades avbryta matchen efter att ha fått en slagskott på fotleden.

Närmast väntar fyra raka bortamatcher för Flyers, som i inledningen vunnit en av fyra.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL