”Vi visade att vi inte viker ner oss”

HOCKEY

Mirakelvändning av Mora mot Timrå

Foto: Petri Kokko och Timrå fick vika sig mot Mora.

Timrå hade 4–1 en bit in i sista perioden. Men tack vare fyra backmål kunde Mora vända och vinna matchen med 5–4 efter förlängning.

– En riktig lagseger, vi visar att vi inte viker ner oss, sade Moras tvåmålsskytt Tomas Skogs.

I matchen före landslagsuppehållet tappade Mora 3–1 till 3–3 hemma mot Frölunda och deppade. Omstarten blev betydligt roligare, sett med hemmaögon.

För när Timrås Mika Pyörälä pricksköt 4–1 för sitt lag i början av den sista perioden var det nog inte många av de 3388 åskådarna som trodde på hemmapoäng.

”Hade tur”

– Kanske Timråspelarna trodde det var klart efter deras fjärde mål. Men vi hade snackat ihop oss bra i sista periodpausen och hade också tur som fick vårt andra mål ganska snabbt efter deras fjärde, sade Skogs.

Skogs satte sedan 4–3 på en retur, sedan Johan Backlund räddat ett friläge mot Mikael Simons och dryga fyra minuter senare gjorde han 4–4 på ett skott från blå linjen som letade sig in bakom Backlund.

– En backhandretur och ett skott som tar på bland annat målvakten och knappt rullar in. Men skitsamma hur målen tillkommer, sade Skogs och skrattade.

Rykande slagskott avgjorde

– Två mål har jag aldrig gjort i en elitseriematch tidigare. Jag tror nog att alla tidigare mål jag gjort går att räkna på en hand, fortsatte han.

I förlängningen fick Mora inleda i spel fyra mot tre. När sedan Riku Hahl fick sin klubba avskjuten var Timrå i brygga. Moras Adam Andersson fick pucken vid offensiva blå, hann peta undan Hahls klubba och avgjorde matchen med ett rykande slagskott.

– Klubban var ju inte brukbar och den låg inte bra för oss. Direkt när jag sköt kände jag att träffen var riktigt bra och den gick också in i ena krysset där jag siktade, sade Andersson.

”Total brist på ödmjukhet och respekt”

För Mora var poängen viktiga i den täta bottenstriden, moralmässigt var segern kanske värd ännu mer än bara poäng.

– Vi kommer att hamna i underläge i fler matcher under säsongen, nu visade vi att vi kan vända matcher och att det inte är någon spelare som viker ner sig trots underläge, sade Skogs.

I Timrålägret var det desto deppigare:

– Vi visade total brist på ödmjukhet och respekt. Vi föll ihop som ett korthus. På tok för dåligt av oss, sade Timrås Sanny Lindström till ppv.

ARTIKELN HANDLAR OM