Viktor Lindgren tacklad medvetslös

HOCKEY

Matchen Linköping–Luleå avbröts i tio minuter

Här ligger Luleås Viktor Lindgren utslagen – knockad av Linköpings Patric Blomdahl.

Matchen avbröts och Lindgren fördes till sjukhus med hjärnskakning.

– Jag kommer inte ihåg något av smällen, säger Lindgren.

När spelet återupptogs delade lagen på poängen, 2–2.

Matchen hade bara pågått i 2,25 när olyckan var framme. Linköpings Patric Blomdahl tacklade Luleås unge forward Viktor Lindgren, 21, bakom Luleås mål utan åtgärd från domaren. Tacklingen renderade inte i utvisning – men tog olyckligt. Lindgren, med ryggen mot sargen, föll som en klubbad oxe och slog huvudet i isen med full kraft.

Fixerade nacken med stödkrage

Viktor Lindgren blev liggande orörlig och matchen avbröts tills vidare. Publiken höll andan medan spelarna åkte ut till omklädningsrummen. Efter att ha fixerat nacken med stödkrage rullades Lindgren ut på bår.

Lindgren har drabbats av en kraftig hjärnskakning och fördes akut till universitetssjukhuset i Linköping.

– Jag var borta ett tag och kommer inte ihåg något av smällen. På sjukhuset konstaterades att jag fått en rejäl hjärnskakning. Just nu har jag riktigt ont i huvudet, berättar en medtagen Lindgren för TT.

Matchen återupptogs efter tio minuters paus och därefter var det heta känslor på isen.

Matchstraff efter kastade handskar

Bara några minuter efter olyckan rök Luleås Martin Chabada ihop med Linköpings Patrik Zackrisson. Båda fick matchstraff efter att ha kastat handskarna.

– Det är lite frustration efter den fula tacklingen som Viktor åkte på. Det kan vara en reaktion av det, sa Luleås lagkapten Anders Burström till ppv i den första periodpausen.

Matchen blev till slut 2–2. Mattias Weinhandl serverade Tony Mårtensson ett drömpass till 1–0, men Luleås Coru Larose kvitterade i spel fem mot tre. Lubos Bartecko snirklade sedan in 2–1 för Luleå i mittakten, men i tredje perioden kunde Joakim Eriksson kvittera på en retur i power play.

En chansfylld förlängning slutade mållös.

ARTIKELN HANDLAR OM