Zetterberg-poäng i 13:e matchen i rad

HOCKEY

Nu delar succé-svensken även ledningen i målligan

”Zätas” succé fortsätter. I natt blev det poäng för trettonde matchen i rad – och delad ledning i målligan.

– Ingen fantastisk match, men en skön seger, konstaterar Henrik Zetterberg efter 2-1 mot Edmonton.

Foto: NUMMER ETT I NHL Detroits assisterande kapten Henrik Zetterberg har gjort poäng i samtliga matcher denna säsong. Med det är ”Z” etta i NHL:s poängliga.

Poängligaledarens tionde mål för säsongen var vackert. Efter klapp-klapp-spel i powerplay smekte Nicklas Lidström fram en diagonalpassning till Henrik Zetterberg, som tryckte in 1-0 till Detroit från sin position i slottet.

– Vi hade bra fart på pucken och ”Nick” slog en perfekt passning. Både ”Homer” (Tomas Holmström) och ”Pav” (Pavel Datsyuk) stod framför målet, så jag tror aldrig att målvakten såg pucken, säger NHL:s hetaste spelare till Detroit Free Press.

Med sina tio mål delar ”Zäta” nu målligan med Los Angeles Kings lille speedkula Mike Cammalleri. Trots den framgången var svensken inte helt nöjd med hur hans Detroit genomförde segermatchen i Edmonton.

– De spelade tufft och vi var inte på topp. Vi gör ingen fantastisk match, men tar en skön seger.

Med minsta möjliga marginal, ska tilläggas. Det återstod bara 24,4 sekunder på matchuret när finländaren Valtteri Filppula blåste förbi Dick Tärnström i Edmontonförsvaret och lyfte in segerpucken.

– Jag försökte använda så mycket fart jag kunde och de var mitt uppe i ett byte. Jag hade tur, men det köper jag, säger Filppula.

I Detroit var Johan Franzén tillbaka på isen efter att ha missat elva matcher med en ledbandsskada i ena knäet. Saknades gjorde istället Niklas Kronwall, ljumskskadad.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL