Ersberg snuvade Brendl

HOCKEY

– och noterade säsongens första nolla

Erik Ersberg snuvade skyttekungen Pavel Brendl på många fina lägen och höll säsongens första nolla när HV71 besegrade Mora med 3–0.

Flera gånger i höst har HV haft en till synes säker ledning, och så har det barkat åt skogen i tredje perioden. Men i de senaste matcherna har spelet inte sett lika ängsligt ut längre.

Mot Mora spelade laget med pondus i tre perioder, HV tog en rättvis och till slut ganska säker seger.

– Det känns verkligen att vi är på gång. Vi har tagit poäng i fem raka matcher nu, och idag gjorde vi en riktigt bra laginsats, sade Erik Ersberg.

HV-målvakten gjorde en fantastisk match, nollan var egentligen aldrig riktigt illa ute.

– Jag hade mycket att göra i första perioden, sedan lugnade det ner sig lite. Det var ett perfekt upplägg på matchen, jag kom in i det på ett bra sätt, sade Ersberg.

Inte minst lyckades Ersberg snuva Pavel Brendl vid ett flertal bra lägen. Den vasse tjecken hade både friläge och farliga skott i power play, men Ersberg tog allt.

– Jag vet att han gärna skjuter högt, och det gjorde han idag också. Därför tänkte jag på att hålla mig lite högre upp, och det fungerade ju bra, konstaterade Ersberg.

Platsen som förstemålvakt i HV känns just nu tveklöst som Ersbergs. Konkurrenten Scott Langkow har varit betydligt darrigare. På de fem matcher Langkow stått har HV bara tagit tre poäng, medan Ersberg faktiskt tagit poäng i samtliga sina åtta matcher.

Enligt HV-tränaren Pär Mårts tog HV poäng även i samtliga tio matcher Ersberg spelade förra säsongen.

– Är det så? Om det stämmer så vore det naturligtvis bra. Jag är inte säker, men jag kan faktiskt inte påminna mig någon förlust förra året heller, sade Ersberg, som dock inte vill kalla sig själv förstemålvakt nu.

– Nej, det vet jag inte. Jag är glad för varje match jag får stå. Och när försvaret fungerar så här bra är det extra roligt att spela, sade Ersberg.

1–0 gjorde Per Gustafsson på pass från Jan Hrdina i spel fem mot tre. 2–0 kämpade Andreas Falk in i numerärt underläge. 3–0 slog Jukka Vuotilainen i tom kasse i slutet av matchen.

HV var det bättre laget matchen igenom. Hemmalaget vann skotten i samtliga tre perioder och hade en helt annan fart än Mora i anfallsspelet.

Största anledningen till HV-segern var dock Erik Ersbergs fantastiska målvaktsspel.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM