”Ett slag långt under bältet”

HOCKEY

Bendelin till attack mot Rögle

Foto: Torgny Bendelin går till attack.

Bobo Simensen tas i försvar av sin tränarkollega Torgny Bendelin.

Som samtidigt ger Rögle en känga.

– Det var ett fruktansvärt dåligt beteende från Rögles lednings sida, säger Bendelin.

Kvällens derby var stekhett redan innan. Det lär knappast bli lugnare av Torgny Bendelins utspel.

Till Malmös officiella hemsida säger han:

”Det finns en hel del snack om en stark rivalitet mellan klubbarna och jag har själv sett några Skånederbyn genom åren, så jag vet att det alltid är bra stämning och inramning runt matcherna. Sen har ju inte rivaliteten direkt blivit mindre efter hur man från Röglehåll har behandlat en av mina absolut bästa kompisar, Bobo Simensen”.

Bendelin utvecklar:

”Bobo arbetade med en enorm lidelse och passion. Tacken för det arbete han la ner där blev att när laget fick en mindre bra start på kvalserien, så sköt man all skuld på Bobo och entledigade honom från hans uppgift. Under samma period figurerade det en del artiklar i media om att Bobo skulle vara klar för Malmö till kommande säsong. Jag vet exakt hur turerna gick där bakom kulisserna, och jag tycker att det var ett fruktansvärt dåligt beteende från Rögles lednings sida. Jag vet hur branschen är och hur det fungerar, men det här var ett slag långt, långt under bältet”.

Enligt Malmös hemsida kommer Bendelin i kvällens matchprogram att berätta mer om sina tankar och upplevelser kring hur Rögle BK lämnade Simensen till ”allmän bespottning”.

ARTIKELN HANDLAR OM