Ilsken Hedberg ledde Atlanta till seger

HOCKEY

”Jag är inte vanligtvis killen som blir förbannad”

En varning till alla motståndare: gör inte Johan Hedberg förbannad, då spikar han igen sin kasse. I natt ledde en upprörd Atlantamålvakt sitt lag till seger med 3-2 över Chicago.

– Jag är inte vanligtvis killen som blir förbannad, säger ex-leksingen.

Anledningen till den svenske burväktarens plötsliga ilska var domarnivån i nattens match. Hedberg drabbades av en utvisning för crosschecking i den andra perioden, vilket föranledde Chicagos 1-1-kvittering.

I slutet av en grinig tredjeperiod gav domarduon honom ytterligare en tvåminutare för osportsligt uppträdande. Detta i samband med Chicagos 2-3-reducering, där Hedberg beklagade sig över att ha blivit knuffad av en motståndare.

Spel 3 mot 5

Utvisningen tvingade Atlanta att avsluta matchen i numerärt underläge, spel tre mot fem.

– Allt jag ville ha var en förklaring, säger Johan Hedberg till ajc.com. Jag är inte vanligtvis killen som blir förbannad, men när du inte blir rättvist behandlad reagerar du, speciellt i en situation som den här. Det är i slutet av matchen och vi ville verkligen ha segern.

Den fick Atlanta.

34-årige Hedberg spelade inspirerat och stoppade 29 av 31 skott.

Offensivt kretsade det mesta kring ryske stjärnan Ilya Kovalchuk. Den explosive 24-åringen gjorde ett mål och spelade fram landsmannen Slava Kozlov till Atlantas övriga två.

Tobias Enström hade en assist för Atlanta. Bara lagkamraterna Marian Hossa och Todd White hade mer istid än den svenske rookiebacken.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL