Spetsades av klubba

HOCKEY

...sen sågade han sitt eget lag: ”Befogat att de buade”

Foto: Däckad Sanny Lindström fick en klubbspets på halsen och genast gick ett rus genom Timrå-klacken.

TIMRÅ. Här är bilden som chockade Timrå-fansen.

Lagkaptenen Sanny Lindström spetsades i halsen av en klubba.

– Kändes väldigt otäckt när jag varken kunde svälja eller få åt mig andan, säger Sanny Lindström.

Lindström sågade sitt lags insats efter två perioder mot Skellefteå i går. Sex Timråskott på 40 minuter, 2-0 i gästernas favör – och hemmapubliken buade.

Den som kan sin Timråhistoria vet att laget för två år sedan blev just utbuade hemma mot Malmö och sedan vände till seger. Spelarna gav då tillbaka genom att lämna isen utan att tacka publiken. I går var läget ett annat.

– Det var befogat att de buade, sa Lindström. Hade jag inte kunnat spela mer hade jag fan gått upp och ställt mig med dem och buat, så dåliga var vi.

Det var efter tolv minuter i den andra perioden som Lindström och Skellefteås Lee Goren krockade i mittzon, varpå Gorens klubbspets träffade Sanny Lindström på strupen. Publiken höll andan när Lindström kastade klubba och handskar och vred sig i plågor.

”Hade riktig panik”

– Det var obehagligt när inte kunde svälja. Under tre sekunder hade jag riktig panik, sa Lindström.

Hur ser du på incidenten?

– En ren olyckshändelse.

Lindström lämnade isen tillfälligt, Skellefteå gjorde 2-0 i slutet av perioden och pausvilan satte punkt för det sämsta spel Timrå presterat i år.

– Publiken hade rätt att ge oss kritik. Vi sa i paus att vi skulle sluta snacka skit och gå ut och prestera i stället.

Timrås snabba reducering i tredje räddade troligen två poäng. Målskytt? Lagkaptenen själv.

Inget traditionellt Sannyläge direkt…

– Finns det något sådant (skratt)? Nej, men det var jäkligt skönt att trycka dit den. Vi reste oss på nio och en halv och det är starkt.

Lindströms 1-2-reducering följdes av Oscar Sundhs straffkvittering och i förlängningen avgjorde hemmalaget redan efter 20 sekunder – och vändningen var ett faktum. Skellefteås tränare Per-Erik Johnsson var kluven efteråt:

– Om någon ringer mig i morgon (läs; i dag) och frågar så är jag säkert nöjd med en poäng här nere, men nu är jag besviken.

ARTIKELN HANDLAR OM